Genrebild. Bilden har inte med händelsen att göra.

Genrebild. Bilden har inte med händelsen att göra. Foto: Adobe Stock

Kemläckage i fabrik orsakade kraftig rökutveckling

Misstänkt frätande vätska hittades i lokalerna

FOSIE.

På fredagsmorgonen kunde kraftig rökutveckling ses från en snusfabrik i Fosie. Ett kemläckage tros ligga bakom. Verksamheten kunde komma igång igen strax efter lunchtid.

Av
Ida Asplund Ådahl

Strax före klockan 09 larmades polisen, räddningstjänst och ambulans till en snusfrabrik i Fosie med anledning av en kraftig rökutveckling. Sakkunnig personal med skyddsutrustning kallades in. Stenåldersgatan och Bronsåldersgatan spärrades av och intilliggande verksamheter informerades om situationen. Anställda och personal flyttades bort från den så kallade härden.

– Vi gjorde en genomsökning av byggnaden och där hittades en större pöl av rinnande vätska. Det finns en misstanke om vad det kan röra sig om, men jag kan inte uttala mig säkert. Men det ska har rört sig om en frätande vätska, säger Peter Kjällkvist, vid polisens ledningscentral.

Initialt är det oklart om det är olja som läckt på en het yta och sedan orsakat rökutveckling eller om det berott på en kemisk reaktion.

Strax efter klocklan 10 påbörjades sanering. Och vid 12.25 var polisens avspärrningar hävda och verksamheten kunde köra igen.

Det finns inga rapporter om att någon person ska ha kommit till skada.

Publicerad 01 March 2019 13:33