Poliser vädjar om hjälp och mer information som kan leda till att lösa fallet där en 19-årig man sköts till döds den 26 september för två år sedan.

Poliser vädjar om hjälp och mer information som kan leda till att lösa fallet där en 19-årig man sköts till döds den 26 september för två år sedan. Foto: Läsarbild

Mordet på Censorsgatan – mördarna kan ha fångats på film

Polisen vädjar allmänheten om hjälp

MALMÖ. För snart ett och ett halvt år sedan sköts en 19-årig man till döds på Censorsgatan. Polisen har sedan dess försökt att hitta de skyldiga. Nu har nya uppgifter kommit – att mördarna kan ha fångats på film.

Av
Andreas Holm

– Vi har starka misstankar om någon har en film där gärningsmännen fångats på bild, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Det var den 26 september 2016 som en bil med fyra personer jagades av två ungdomar på moped. Polisen larmades om en skottlossning. En 19-årig man avled efter skottskador medan tre andra personer skadades allvarligt. Nu söker polisen efter fler uppgifter som kan leda till gripande av gärningsmännen.

– Det är av särskilt intresse för oss att få mer information och ta del av den film vi fått uppgifter om existerar. Vi tror det fanns fler vittnen på plats och all information från allmänheten är av intresse, säger Nils Norling.

Två yngre män misstänks ligga bakom mordet, som kunde kostat fler människor livet.

– En förlupen kula gick rakt in i en lägenhet och var ytterst nära att träffa en person. Lyckligtvis blev så inte fallet.

I nuläget finns ingen misstänkt eller frihetsberövad i ärendet.

– Trots det finns det ser både åklagaren och utredningsledaren att det finns en stor framgång att hitta de skyldiga, säger Nils Norling.

Publicerad 28 February 2018 13:39