Annons
Vellingeblomman har under årens lopp blivit en välbesökt och omtyckt plats, snudd på en institution som många kommer långt ifrån för att besöka. Bland annat erbjuder man idag bortåt 800 kvadratmeter välsorterad zooaffär.
Vellingeblomman har under årens lopp blivit en välbesökt och omtyckt plats, snudd på en institution som många kommer långt ifrån för att besöka. Bland annat erbjuder man idag bortåt 800 kvadratmeter välsorterad zooaffär.

Vellingeblomman – en komplett zooaffär

Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Vellingeblomman har under årens lopp blivit en välbesökt och omtyckt plats, snudd på en institution som många kommer långt ifrån för att besöka. På västsidan av Skåne är Vellingeblomman en oas för var och en som har letar efter blommor, upplevelser, delikatesser eller inredning.

Med bortåt 10 000 kvadratmeter butiksyta, en mängd spännande avdelningar och säsongsutställningar är Vellingeblomman ett uppskattat utflyktsmål och här är det är lätt att gå länge och njuta. Man erbjuder plantskola med såväl inneväxter som uteväxter, krukor och mycket annat. Här finns även en läcker och välsorterad avdelning där du hittar en mängd fina presentartiklar och saker till hemmet och när familjen behöver ladda batterierna så är det bara att styra stegen till Vellingeblommans café där det serveras såväl fika som dagens rätt och annan god vällagad mat. Här finns också Matboden med närodlat och ekologiskt till försäljning. 


Fina fisken och fint för fåglar och fyrbenta

Från att ha varit mer eller mindre en odling varifrån man åkte och torgade blommor och grönsaker är Vellingeblomman idag en plats med mycket för alla. Sakta men säkert har man vuxit och så sent som för cirka fyra år sedan utökade man med ytterligare yta när zoo-avdelningen började kännas för liten. Totalt erbjuder man idag bortåt 800 kvadratmeter välsorterad zooaffär.

Vid den stora dammen vid ingången till zoo-avdelningen är det full aktivitet med tropiska fiskar som till exempel Red tail, Påfågelaborre, Jättegurami, rockor och andra spännande invånare. Fascinerande och inspirerande!

Magnus Grevstad började på Vellingeblomman 1997 och efter att ha jobbat med blommor och växter ett tag blev längtan efter att få arbeta med djur- och djurartiklar för stor. Men istället för att lämna företaget blev man helt enkelt överens om att starta en egen zoobutik hos Vellingeblomman. Tillsammans med kollegan Jonas sköter Magnus avdelningen med noggrannhet och kärlek - och med Sanny och Alfred som extrakollegor ser de till att varje besökare får vad de söker inklusive god service och en bra upplevelse. En komplett djuraffär helt enkelt.

- Från allra första början fanns det en önskan om att bara vända sig till hund- och kattägare, men mitt stora intresse var egentligen akvariefiskar och akvarium så efter lite diskussioner så blev det även så. Idag har vi en rejält tilltagen avdelning just för fisk och akvarietillbehör och även såklart en stor mängd akvarieväxter. Vi vänder oss både till förstagångsköparen och till den lite mer erfarne och tittar man på urvalet så finns här allt från guppy till platy, svärdbärare och tetror av olika slag; men för den som vill, har vi även till exempel pansarmal, L-malar och ett gäng andra fina specialare, säger Magnus.


För hund och katt

Givetvis hittar du en rejäl yta för våra vanligaste husdjur hos Vellingeblomman. Hundfoder, kattfoder, aktivitetsleksaker, kattställningar, klösträd och säkerhetsburar till bilen är bara något av allt som erbjuds. Är du bara på jakt efter ett koppel eller en matskål så finns även dessa i stort utbud.

- En hundbur kan ju vara allt från en säkerhetsbur till bilen – till en canvasbur eller plastbur för enklare syften. Oavsett vilket, eller om man är på jakt efter en kattbur eller kattlåda så hittar man det här hos oss. Vill man ha en ny hamsterbur, en kaninbur eller något kul till fågel så löser vi det också, säger Magnus.


Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av Lokaltidningen och behöver inte nödvändigtvis representera Lokaltidningens åsikter.
Startsidan just nu