Annons
Foto: Shutterstock

Trendrapporten: Koll på läget och – framtiden

Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Vad gör en mäklarfirma när man inte säljer hus och lägenheter? Som en av Sveriges ledande aktörer på fastighetsmarknaden har Svensk Fastighetsförmedling en stor och viktig roll att spela både för sig själva och för sina nuvarande och framtida kunder, när det gäller att känna marknaden och marknadens behov. Att vara på tårna och ha koll på vad som händer – och ska hända - är vitalt för organisationen och bland svenska fastighetsmäklare ligger man i framkant när det gäller att ta pulsen på samtiden och framtiden. Den information och kunskap som man samlar, delar man gärna med sig av till dig och mig. Till exempel Trendrapporten som i år publiceras för femte året i rad. Rapporten finns att läsa online på Svensk Fastighetsförmedlings hemsida.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Jonas Ingerstedt

Visar våra tankar

Storstäderna är viktiga trendområden och även Malmö, där Svensk Fastighetsförmedling är representerat med fyra kontor, får ett eget avsnitt i Trendrapporten, som handlar just om staden. Den 40-sidiga inbjudande rapporten är en spännande, intressant och i delar överraskande publikation, där man på ett överskådligt och inspirerande sätt visar på vad vi som individer tycker är viktigt och framförallt var vi tror kommer att tycka är viktigt i framtiden när vi väljer och prioriterar våra boenden.

Oavsett om det handlar om villor eller bostadsrätter så kommer vi att värdesätta olika saker som får direkt för oss, våra liv och våra mäklare – till och med hustillverkarna och fastighetsbolagen – när man funderar över hur och vad som ska byggas framöver. Frågeställningar som: Vad vill vi ha i trädgården? Var är mitt drömboende? Vad vill jag betala för mitt boende? Hur mycket/lite av vår disponibla inkomst vill vi spara? Hur många vill/vill inte flytta ifrån sin bostad? – är några av de spörsmål som behandlas i rapporten. Svaren som redovisas är allt från väntade till iögonfallande.

- Vi ser till exempel att ett skärgårdshus med stora fönster och havsutsikt toppar listan på drömboende, och att längtan till natur och vatten är stor. Men vi kan även utläsa sådant som att var femte person kan tänka sig att betala extra för att hemmet ska bli mer miljövänligt och att många ser framför sig allt mer ”intelligenta” hus som hjälper oss att få koll på allt från värme och kyla till vad som finns i kylskåpet, säger Kasper Isberg

Foto: Shutterstock

Många vill vidare

I Trendrapporten belyser man en mängd spännande strömningar som i mångt och mycket är speglingar av klimatet i samhället. Man kan bland annat utläsa att så många som runt 50% faktiskt vill flytta från sin bostad. Dock vill man gärna bo kvar i samma stad. Vi kan också se att så mycket som 61% av barnfamiljerna önskar städning mest av allt som hemtjänst/hemhjälp men att man också värdesätter hemtransport av mat och tvättservice. Kanske kommer det inte heller som en överraskning att många tror att självförsörjande hem med spannmål och egna odlingar blir vanligare i framtiden.

Var vill vi bo? Hur vill vi bo? Hur stort ska det vara? Vilka funktioner ska finnas i mitt hus i framtiden? Och hur och vad vill vi renovera? Vad vill göra med ett extra rum? 

I Trendrapporten redovisas en mängd aspekter kring boendet som bli en slags ”karta” att följa för alla som på ett eller annat sätt har intresse i vårt boende.

Svensk Fastighetsförmedling har ett genuint intresse av att ligga i framkant och förstå sin framtid. Till exempel var man den mäklarfirma som genom initiativet ”Bosäkrat” gick i bräschen med att erbjuda förbesiktningar på bostadsrätter för att skapa enklare, tydligare och säkrare affärer för säljare och köpare.


Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av Lokaltidningen och behöver inte nödvändigtvis representera Lokaltidningens åsikter.
Startsidan just nu