Annons

Svensk Fastighetsförmedling Malmö bjuder på ”Bosäkrat”

Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Svensk Fastighetsförmedling är en väl inarbetad mäklarkedja och man jobbar med såväl bostadsrätter som fritidshus, radhus, villor och nyproduktion av olika slag. Som äldsta mäklarkedjan i landet firar man under 2017 sitt 80-årsjubileum och med bortåt 230 kontor i landet samt strax under 1 000 medarbetare har man en ledande position på marknaden.

Att sälja och köpa bostad är för de flesta en ganska stor affär. Inte sällan är det mycket pengar inblandat och det är viktigt för alla parter att det blir rätt. Hos Svensk Fastighetsförmedling är man också mån om att det ska gå rätt till och att alla ska ha så mycket insyn som möjligt i vad det är som köps och säljs – oavsett om det gäller lägenheter eller hus. Och för att göra det ännu bättre och ännu smidigare för alla parter har man nu, när det gäller försäljning av bostadsrätter, tagit det ett steg till.

- I nästan alla våra fastighetsförmedlingar görs en besiktning av säljaren eller köparen i anslutning till köpet. Att normen inte gäller för bostadsrätter gör att risken för tråkiga efterspel där både köpare och säljare är inblandade ökar. Vi vill vara med och medverka till bättre och tryggare affärer för både köpare och säljare och lyckas vi tillsammans med våra kunder förstå nyttan för alla parter i detta så hoppas vi på sikt att det kan leda till ett trendbrott även på bostadsrättsmarknaden.

- Det vi gör nu under en avgränsad kampanjperiod är att vi erbjuder alla våra bostadsrättssäljare förbesiktningen Bosäkrat inför försäljning. Istället för att köparen besiktigar efter avslutad budgivning finns ett färdigt protokoll från besiktningsman klart inför köpet. Detta blir ett värdefullt underlag för både köpare och säljare, säger Kasper Isgren på Svensk Fastighetsförmedling i Malmö.


Trygghet på köpet

I den förbesiktningskampanj man nu erbjuder sina säljare har man valt att använda Anticimex som aktör. Anticimex är ett väletablerat bolag vars uppgift under många år varit att förebygga och skydda mot skador eller oönskade överraskningar och man hanterar alltifrån lägenhetsbesiktningar till mer avancerade och ibland långtgående husbesiktningar i hela landet. Man har sett att var femte lägenhet löper risk att drabbas av vattenskador och att till exempel en av tjugo redan har pågående vattenskador. Utöver denna typ av fenomen granskar man också lägenhetens elinstallationer, anslutningar till disk- och tvättmaskiner, rördragningar och ytskikt.

- När det gäller lägenheter i bostadsrättsform är ju besiktningen av naturliga skäl inte lika omfattande eftersom allt utanför lägenheten angår bostadsrättsföreningen och inte den enskilde lägenhetsinnehavaren. Men icke desto mindre finns det stor anledning att vara noggrann i sin kontroll då skador i lägenheten faktiskt kan få följder på resten av huset också om man har otur.


Går i bräschen

Svensk Fastighetsförmedling erbjuder nu alltså förbesiktning i samband med att man väljer företaget som mäklare vid en försäljning. Erbjudandet gäller endast från de fyra kontoren i Malmö, Malmö Centrum, Malmö Öster, Malmö Söder och Limhamn och rent ekonomiskt motsvarar erbjudandet ett värde på cirka 2 825 skattade kronor.

- Fördelarna stavas trygghet i köpet och smidighet för alla parter. Istället för att besiktiga i efterhand, vilket kan vara en långsam och dryg process, ger vi nu alltså alla som tecknar sig för försäljning en möjlighet att redan från start lägga upp alla kort på bordet. Det ger en transparent och tydlig försäljning där både köpare och säljare sitter med alla fakta tillgängliga och kan diskutera utifrån detta. För säljaren finns också stora fördelar. Vi vet nämligen av erfarenhet att en tryggare köpare i regel betalar ett bättre pris än köparen som fortfarande funderar över oklarheter huruvida den eventuella fläcken på väggen faktiskt kommer från en fuktskada, säger Kasper Isgren.


Fördelar med bostadrättsbesiktning

Som köpare får du hjälp med att undersöka skicket på den bostad du avser att förvärva.

Som säljare får du hjälp att identifiera eventuella fel och brister som du innan försäljningen kan åtgärda för att kunna göra en smidigare och tryggare affär.

Du får ett utförligt protokoll med tydliga graderingar och symboler som beskriver bostadsrättens skick.

Du får ett utmärkt beslutsunderlag för att skapa en tryggare och bättre lägenhetsaffär.

Svensk Fastighetsförmedlings förbesiktningskampanj gäller för alla som tecknar säljavtal på sin bostadsrätt hos något av Svenskfasts fyra malmökontor under perioden 8 maj till 30 juni 2017.


Mer info får du på www.svenskfast.se eller genom att ringa någon av företagets malmömäklare.


Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av Lokaltidningen och behöver inte nödvändigtvis representera Lokaltidningens åsikter.
Startsidan just nu