ANNONS

En kick för kropp och ansikte

Hud och hår är mer än någonsin i fokus och runt omkring oss växer hud- och hårsalonger upp i takt med att intresset och suget ökar. Hår är naturligt och kan vara önskat men ibland vill vi förändra oss. Vi vill passa in och trivas med oss själva – vi bli vackra, fräscha, släta och vi vill sköta om vårt yttre.

Nikita Johnsson har varit i branschen i cirka 10 år och efter att tidigare ha haft sin klinik mer centralt bedriver hon numera verksamheten på Fredriksbergsgatan 6 i Malmö.

Följer utvecklingen

Body & Face är en skönhetssalong och en hudvårdsklinik – vilket du än föredrar. Här erbjuder man allt från hårborttagning till behandling av akne, ansiktsbehandlingar, hudföryngring, peeling, behandling av rosacea, spray-tan och mer därtill.

Kliniken ägs och drivs av Nikita Johnsson som är hudterapeut. 2009 startade hon sitt eget företag på ett lite mer centralt läge men sedan fyra år tillbaka har hon valt att göra salongen lite mer tillgänglig i en något lugnare omgivning.

– Det är helt klart så att Fredriksbergsgatan, där vi verkar nu, är en plats som är lättare att komma åt för den som kommer med bil. Det är lättare att hitta parkering, det är billigare att parkera och det är smidigt att smita hit närsomhelst på dagen. Inte minst på väg till och från jobbet om man pendlar, säger Nikita Johnsson.

Ny men beprövad teknik

Erfarenhet, kunskap, fingertoppskänsla och stor seriositet är centrala begrepp i verksamheten och även om de tekniska innovationerna när det gäller hudvård går snabbt så håller Nikita en något försiktig och balanserad attityd till utvecklingen.

– Det går undan och visst är det bra med nya apparater som gör jobbet både bättre och snabbare - men jag vill ogärna kasta mig över det senaste bara för att det är det senaste. Jag vill – för min och mina kunders skull – utvärdera i lugn och ro och se så att maskinerna fungerar; att de håller vad de lovar och gör sitt jobb, säger Nikita Johnsson.

Permanent hårborttagning med laser

Hos Body & Face erbjuder man permanent hårborttagning med diodlaser oavsett om det är enskilda områden på kroppen eller om det handlar om flera och större ytor; och man arbetar med den absolut senaste diodlasern på marknaden. Den är effektiv, snabb och skonsam. Rent tekniskt fungerar det så att ljuset från diodlasern leds ned i hårsäcken via hårstrån och ombildas där till värme. Värmen får proteinet och hårsäcken att degenerera och resultatet blir att hårsäcken inte längre kan producera något hår.

– Många undrar såklart hur lång tid det tar och hur pass permanent det är, och då finns det vissa saker man kan reflektera över. Dels hänger det en del på var på kroppen vi avser att arbeta och dels beror det på hur kroppen är definierad. Har man ljus hud och mörkt hår så är förutsättningarna optimala och gynnsamma när det gäller att skapa resultat på kort tid. Har man däremot mörk hy, alltså inte solbränd utan i grundpigmenteringen mörk, så kan det ta lite längre tid. Det är många parametrar som spelar in. Någon kanske behöver fem behandlingar – en annan kanske behöver det dubbla – och i vissa fall kanske vi till och med pratar reducering snarare än fullständig borttagning, säger Nikita Johnsson.

Bästa förutsättningar

Vad ska jag då förvänta mig och vad krävs egentligen för att få en relativt snabb och lyckad hårborttagning/hårreducering?

– Först och främst ska man se till att det är rätt teknik som används. Är det en ny diodlaser så menar jag att det krävs bara en bråkdel av behandlingarna jämfört med till exempel IPL:en för att uppnå önskat resultat. Man ska förvissa sig om att det är kompetenta personer som utför behandlingarna; som har erfarenhet, ett gott rykte, kunskap och att de rent generellt vet vad de håller på med. Och sist men inte minst underlättar det om man har bra förutsättningar i fråga om hudtyp, hårfärg och hormonella variationer/förändringar, säger Nikita Johnsson.

Spray-Tan - Ge huden en vinterkick

För oss här i Norden är det just nu lite blekt, mörkt och glåmigt. Soltimmarna är få och för den som inte har lust eller möjlighet att sätta sig på flyget eller vill lägga sig i ett solarium, finns det hjälp att få hos Body & Face.

Spray Tan är i grund och botten en sockerlösning DHA*, som sprayas på och reagerar med ett protein – keratin, i den yttersta huden – hornlagret. Vid reaktionen skapas helt enkelt ett brunt pigment. Du får en helt naturlig gyllenbrun färg utan att behöva vara orolig för rynkor, eksem, sveda eller hudcancer. Du får ett snabbare resultat och har du svårt för att bli brun via sol eller solarium så går du runt det problemet med Spray Tan, säger Nikita och fortsätter:

– Du kanske vill ge kroppen en liten kick innan solsemestern för att inte vara helt tablettblek första dagen på stranden. Man kanske är bodybuilder och ska på en uppvisning eller tävling eller så kanske det är dags för fest eller bröllop och till det vill man se lite fräsch och frisk ut. Det går att välja grad av ”bränna” och det man gör är ju mer en kvalificerad quick-fix som sitter kvar i cirka 10 dagar, sedan är det borta, säger Nikita Johnsson.

* DHA är godkänt av Svenska Läkemedelsverket samt amerikanska 'Food & Drugs Administration' (FDA) sedan 1970-talet.