ANNONS

7 tips när du letar efter lån utan UC

Om du står inför vissa ekonomiska utmaningar, kan ett litet lån utan UC vara en smart och rimlig lösning. Tänk på att om du har långvariga finansiella problem så är ett lån inte rätt väg för dig, då är det bättre att överväga andra åtgärder.

Dessa 7 tips kan hjälpa dig att hitta den bästa lånelösningen:

Jämför långivare: det finns massor av olika låneföretag på marknaden. Försäkra dig om att du inte väljer det dyraste lånet.

Öppna upp ett nytt sparkonto som specifikt tillägnas nödsituationer. Ställ in automatiska överföringar från ditt bankkonto varje månad när lönen trillar in, på så sätt märker du inte ens att pengarna förs över. Någon hundralapp i månaden kommer förmodligen inte att kännas, men sedan finns pengarna där på sparkontot när du behöver dom.

Låna inte mer än vad du kan betala tillbaka! Du har säkert hört det sägas flera gånger, men det tåls att höras igen. Låna inte mer än vad du snabbt kan betala tillbaka.

Se till att ansöka om ett lån utan UC. När långivaren gör en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen) kommer det att påverka ditt kreditvärde negativt. En ansökan hos en långivare som inte använder sig av UC påverkar inte ditt kreditvärde, och på så sätt påverkas inte heller dina chanser att få framtida, större lån beviljade.

Se till att eventuella kreditkort har kontantuttag. Inte alla kreditkort låter dig ta ut kontanter. Om du vill ha en extra buffert i vardagen utan att låna pengar, är ett kreditkort ett bra alternativ, förutsatt att du blir godkänd av kortutgivaren förstås. Att kunna ta ut kontanter med kreditkort kan underlätta till exempel när räkningar ska betalas, men tänk på att krediter också är lån och kreditkort har ofta väldigt höga räntor och eventuella avgifter.

Undersök om du kan ändra dina fakturaperioder. Har du svårt att betala dina räkningar i tid och funderar på att ta ett lån för att täcka upp vardagskostnaderna? Ibland är företag såsom försäkringsbolag, kreditkortsföretag och till och med hyresvärdar villiga att förlänga betalningsperioden på enstaka fakturor. Det skadar aldrig att ringa och fråga, och på så sätt slipper du de kostnader som det innebär att ta ut ett lån.

Låna hos en pålitlig långivare. Tack vare den höga konkurrensen och det stora utbudet av långivare är det lätt att hitta bra långivare. Men var ändå försiktig när du lånar pengar online. Om du känner dig bekväm med långivaren är risken mindre att du får en otrevlig låneupplevelse. Ett första steg är att besöka sidor som fair-laan.se där du enkelt och smidigt kan jämföra långivare. Sedan är det alltid en bra idé att kontakta långivarens kundsupport och ställa eventuella frågor direkt till en representant för låneföretaget. På så sätt lär man känna långivaren, och en hjälpsam kundsupport är ett gott tecken på ett pålitligt företag.