Inför proffsdebuten:

"Ska bli skitroligt"

"Det känns bra och jag har en bra känsla"

Av
Gustav Persson

KAMPSPORT. Idag är det dags för MMA-gala i Malmö. Då gör Johan Hallberg sin proffsdebut.
– Det ska bli skitrolig, jag ser verkligen fram emot det, säger Landskronafajtern.
Idag är det dags för Trophy MMA IX – Påsksmällen i Malmö. Under kvällens gala kommer ett gäng fajters att göra upp. En av dem är Johan Hallberg från Landskrona som gör sin proffsdebut mot Linus Ahlbäck.
– Det känns som det ska. Det känns riktigt bra. Jag har jobbat mycket med min teknik och kondition och känner mig förbered och positiv, säger Hallberg inför fajten.
Landskronafajterna har tillsammans med tränarna Daniel Despotovski och Mauro Salomao laddat inför debuten i över en månad. Och nu känner de sig redo.
– De två, tre första veckorna körde jag två till tre pass om dagen. Vi blandade teknik, fys och rörelseträning. Sen har det också varit en del mental träning. Det är viktigt att ha rätt tankar och få en god känsla.
Hallberg har tidigare gått tre amatörfajter som alla slutat med seger. Men nu är det alltså dags att för första gången gå en proffsfajt.
– Största skillnaden är att handskarna är mycket mindre och att man inte behöver ha benskydd. Sen är alla regler som UFC utom att vi inte får använda armbågar.
Passar det dig?
– Ja, jag tycker bara det ska bli skönt att slippa benskydd och handskarna passar mig. Han är ganska lång så jag kommer gå rätt mycket på hans kropp.
– Det ska bli roligt att gå över till proffs. Det har varit mitt mål sedan jag började med MMA, att se hur långt jag kan gå. Jag har tidigare bara tävlat i judo men känt att jag haft en fallenhet för slag och sparkar. Nu har jag gått och harvat som amatör, och det har varit roligt, men nu blir det ännu roligare.
Första fajten blir alltså mot göteborgaren Linus Ahlbäck. En kille som är knappt 20 centimeter längre än Johan själv.
– Det får man anpassa sig efter. Jag ser det som schack, man måste hitta öppningar och spela på hans svagheter. Jag har tidigare mött en kille som var 188 centimeter så det blir ungefär samma. Det är bara roligt att möta olika typer av fajters.
– Det viktiga för mig är att hålla mig till den gameplan jag och mina tränare lagt upp. Men den vill jag inte säga, om han skulle läsa.
Under de sista dagarna har Johan laddat i lugn och ro. Nu känner han sig redo för debut.
– Det känns bra och jag har en bra känsla. Nu ser man bara fram emot det. Det är en viss känsla att gå in i en bur som sedan stängs och veta att personen framför dig vill slå ner dig. Jag badar mycket vinterbad och det är lite samma känsla. Kroppen är lite misstänksam, men man får ta sig förbi det och tänk på känslan från tidigare vinster. Det mentala är väldigt viktigt.

Publicerad 15 April 2017 06:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag