Roland Nilsson tar över U21-landslaget

"Det en hedrande och jättekul att få jobba vidare med våra framgångsrika kullar av landslagsspelare"

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Roland Nilsson tar över som förbundskapten för U21-landslaget. Helsingborgaren blir Håkan Ericson efterträdare.
Nu är det klart. Roland Nilsson blir förbundskapten för det svenska U21-landslaget. Under tisdagen avslöjades det att den gamla landslagslegendaren tar över efter Håkan Ericson.
– Dels är det en hedrande och jättekul att få jobba vidare med våra framgångsrika kullar av landslagsspelare, som också snart ska ta nästa steg. Dessutom är det en inspirerande utmaning att jobba vidare med de framgångar som U21 och Håkan Ericson redan åstadkommit, säger Roland Nilsson på SvFF:s hemsida.
Nilsson inledde och avslutade karriären i Helsingborgs IF och hann dessutom med att spela i IFK Göteborg, Sheffield Wednesday och Coventry. Som spelare blev det bland annat ett VM-brons, tre SM-guld, en seger i Uefa Cupen och en guldboll. Efter karriären har Nilsson bland annat tränat Malmö FF där det blev SM-guld 2010.
- Det är bara att titta på Rolands erfarenheter. Han är en gedigen fotbollsmänniska med omfattande spelarbakgrund, som dessutom gjort mycket för svensk landslagsfotboll. Inte minst under sina senaste år som ungdomsförbundskapten, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Publicerad 11 April 2017 13:41

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag