Nytt rekord:

Malmö FF är hetare än någonsin

"Det är naturligtvis väldigt, väldigt trevlig"

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Malmö FF är hetare än någonsin. Men knappt två veckor till den allsvenska premiären har MFF slagit nytt årskortsrekord.
Allsvenskan drar igång första helgen i april och fotbollstemperaturen stiger för varje dag. Hetast av alla är Malmö FF som idag slog årskortsrekord. Klubben har nu sålt 12 335 årskort. Förra året sålde man 11 905 stycken och då var det rekord. Nu har man alltså redan sålt drygt 400 fler än man någonsin gjort tidigare på Swedbank Stadion.
– Det är naturligtvis väldigt, väldigt trevlig. Vi har en stor och trogen publik och har haft det länge. Att sälja över 12 000 årskort känns fantastiskt. Det är en enorm upplevelse att var en del av stämningen som skapas på Swedbank Arena. Vi är väldigt tacksamma för den passion och intresse som finns, säger Peter Åhlander, MFF:s kommunikationschef.
Trots att MFF slog rekord så sent som förra säsongen så var det inte helt oväntat att det blev ett nytt i år.
– Man ska alltid vara ödmjuk för hur många som köper årskort och vi är väldigt tacksamma. Sen fick vi indikationer under hösten då årskorten på ståplats sålde slut tidigare än innan. På det sättet är vi inte överraskade, men väldigt tacksamma och ödmjuka.
På grund av en rad olika anledningar kan MFF maximalt sälja omkring 14 000 säsongskort. Eftersom försäljningen kommer fortsätta och det är tre veckor kvar till hemmapremiären är det inte omöjligt att man kommer nära den siffran.
– Vi tror att vi kommer sälja några 100 till så runt 13 000 kan det nog landa.

Publicerad 20 March 2017 14:58

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag