Redhawks stänger av två personer sex månader

"Vi går igenom bildmaterialet i ett försökt att identifiera fler"

Av
Gustav Persson

HOCKEY. Malmö Redhawks har identifierat två personer efter att flaskor kastats in på isen igår i matchen mot Växjö. De två kommer att stängas av sex månader.
– Vi går igenom bildmaterialet i ett försökt att identifiera fler, säger klubbens säkerhetsansvarige Linda Magnusson till Kvällsposten.
Kvartsfinalen mellan Malmö Redhawks och Växjö Lakers igår slutade med en publikskandal. Flera flaskor kastades in på isen, där spelarna fortfarande var kvar, av missnöjda Malmösupportrar. Nu har klubben med hjälp av sina publikvärdar identifierat två personer.
– De kommer stängas av i enighet med SHL:s regelverk, alltså sex månader, säger Linda Magnusson, säkerhetsansvarig i Malmö Redhawks till Kvällsposten.
Men fler personer kan komma att stängas av. Arbetet med att identifiera fler kommer att fortsätta.
– Men eftersom det var i slutet när mycket folk reste sig för att gå så är det svårt för publikvärdarna att se vilka som kastade. Vi tittar på bilder från matchen nu och hoppas kunna identifiera fler.
Det var efter att Malmö först haft en puck i mål, som dömdes bort, och Växjö strax efter istället avgjort matchen som flaskorna kastades in.
Efter två matcher står det nu 1-1 i kvartsfinalserien. Imorgon möts lagen igen i Växjö.

Publicerad 20 March 2017 15:52

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag