Säsongsstart för MFF:

"Hoppas att det syns"

Börjar direkt med fystester

FOTBOLL. På tisdagskvällen startar Malmö FF officiellt säsongen med en öppen utomhusträning på Malmö IP. Men truppen är redan samlad och fystesterna är i full gång.
En spelare som hoppas på betydligt bättre värden i år än i förra säsongens tester är 17-åriga anfallslöftet Teddy Bergqvist.
– Jag vet att jag tränat mycket mer än jag gjorde förra gången. Jag kände att jag inte riktigt kom förberedd förra vintern, berättade Teddy Bergqvist strax innan måndagens tester skulle starta inne i Kombihallen ute på Stadionområdet.
– Jag hoppas att det syns också.
Under uppehållet har Teddy Bergqvist följt programmet fystränaren Ben Rosen lagt upp. Men han har även kört extra på egen hand.
– Jag var i Teneriffa en vecka. Då körde jag hårt på löpbandet.
– Förar året gick jag av lite tidigt här, med konditionen. Så jag hoppas att den har förbättrats för jag har tränat mycket mer kondition den här vintern. Jag har kört både Bens program och en del själv. Sedan om det hjälper återstår att se. Man vill ju inte säga för mycket nu innan resultaten har kommit.
Vad tror du och känner inför det nya året?
– Det ska bli mycket intressant. Jag tror att jag har större chanser den här säsongen nu än jag haft om Allan Kuhn hade stannat. Men det hänger på mig själv.
Kan det bli snack om utlåning eller är du här för gott?
– Vi får se. Det gick bra för Pawel, men andra har inte fått spela så mycket. Jag tränar på och hoppas att mina chanser kommer. Ett Europaår kan de bli fler. Det är kanske inte samma elva som ska spela på lördagen om det är Champions League på tisdagen?
LÄS MER: Bergqvist: Jag har tränat mycket mer i år
Publicerad av Ole Törner på skånesport.se

Publicerad 09 January 2017 18:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag