Zlatan vann – men får betala rättegångskostnad

Tidigare förbundskaptenen fälls för grovt förtal

Av
Gustav Persson

Fotboll. Ulf Karlsson fälls för grovt förtal mot Zlatan Ibrahimovic. Karlsson tvingas betala dagsböter på 24 000 kronor men slipper att betala Zlatans rättegångskostnader.
Karlssons advokat Johan Eriksson öppnar dock för att överklaga domen.
– Vi ska sätta oss i lugn och ro och grunna på den här domen, säger han till SVT.
Det var i april förra året som den förre förbundskaptenen i friidrott Ulf Karlsson stod för sitt uppmärksammade uttalande. Karlsson ska då, under ett föreningsmöte, enligt NWT ha sagt:
– Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad. Det står för mig.
Det hela blev snabbt en stor nyhet och Zlatan och hans advokater lämnade inte en stämningsansökan till Värmlands tingsrätt gällande grovt förtal.
Rättegången hölls i december och nu har domen kommit: Ulf Karlsson fälls för grovt förtal och ska betala 60 dagsböter a 400 kronor.
Zlatan har tidigare krävt att Karlsson också ska betala fotbollsstjärnans rättegångskostnader, som enligt uppgifter har varit uppe i drygt 170 000 kronor. Domen slår dock fast att Karlsson slipper det, då de båda parterna ska stå för sina egna kostnader. Anledningen till det är att Zlatan förlorar målet som handlar om den kommentar som Ulf Karlsson efter föreningsmötet gav till NWT:s reporter.
Om det blir ett överklagande eller inte är dock oklart.
– Vi ska sätta oss i lugn och ro och grunna på den här domen, säger Karlssons advokat till SVT.
Zlatans advokat Fredrik Bogren gjorde har gjort följande uttalande efter att domen blev känd:
"Ibrahimovic har genom att väcka enskilt åtal gjort vad som ligger inom hans kontroll för att bemöta Ulf Karlssons felaktiga och grundlösa påstående från i våras. Ibrahimovic har därigenom på tydligast möjliga vis markerat sin inställning till Karlssons agerande"

Publicerad 09 January 2017 12:10

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag