Ylli Shabani är ett av årets nyförvärv i LB07. Foto: Andreas Holm

Ylli Shabani är ett av årets nyförvärv i LB07. Foto: Andreas Holm

Shabani går comeback i LB07

LIMHAMN/FOTBOLL. I fjor trillade LB07 ur division 3. Nu tar klubbens herrar nya tag i fyran. Samtidigt breddas truppen och kryddas lite extra. Nu står det klart att mittfältaren Ylli Shabani gör comeback i LB07.
- Skönt att äntligen vara tillbaka, säger Ylli Shabani som senast lirade division 2-fotboll med FC Rosengård, där det blev tre mål på 23 matcher förra året.
Valet av ny klubbadress gjordes i konkurrens mot andra föreningar, från både division 1 och 2.
- Detta kändes bäst och LB07 är en klubb med framtiden framför sig. Jag har varit här innan, känner till klubben och varit med sedan 2002 och sammanslagningen 2007. Och jag har väl fortfarande antalet rekord på antalet matcher i klubben?
Är det därför du kommer tillbaka så att ingen lyckas ta sig förbi?
- Jo, eller hur (skratt). Nej, skämt å sido så jag tycker filosofin här är fantastisk. Unga spelare blandas med oss äldre. Samtidigt ger det en bra konkurrens. Jag skrev inget kontrakt för att jag är garanterad en startplats. Inget ska komma gratis.
33-åringen, som fostrades i VVK BK och som junior spåddes en lysande framtid i Malmö FF, ser det som en positiv utmaning att komma till LB07, klubben han lämnade 2010. Även att spela, men samtidigt få agera mentor åt de yngre.
- Jag vill gärna ge de unga killarna råd och hjälpa de att utvecklas. Själv är man väl redan färdigutvecklad... Med min rutin hoppas jag hjälpa klubben både på planen och bredvid.
I LB07 återförenas han med bland andra Baskim Sopi.
- En skön återförening. Vi har ju spelat ihop ett antal år och känner varandra bra. Tillsammans tror jag vi kan vara de äldre rutinerade som kan styra upp ute på planen och pusha de yngre.
Årets säsong blir också något att bocka av på meritlistan. Aldrig förr har Ylli Shabani spelat i en lägre serie.
- Nej, faktiskt har jag inte det. Men kommer till en förening med en stolt historia med sig. Klubben förtjänar att spela högre upp och jag vill hjälpa klubben att nå dit igen.
Redan nu ser han över sin framtid. Under tiden i FC Rosengård hade Shabani rollen som assisterande tränare. Något han gärna fortsätter med.
- Planen är att gå de olika tränarstegen. Oavsett om jag kan en del fotboll behövs ju utbildningen. Nu tar jag ett första steg i LB07, sedan får vi se. 
Kontraktet sträcker sig över 2016 och i nästa vecka gör Ylli Shabani sin första träning med laget.

Publicerad 10 February 2016 20:00