Ett av Anna Arvidssons bidrag i SM i porträttfotografering. Foto: Anna Arvidsson
Ett av Anna Arvidssons bidrag i SM i porträttfotografering. Foto: Anna Arvidsson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Slottsstadenfotograf tävlade i SM

Hallå där!


Anna Arvidsson, Ribersborgsbo och fotograf, med studio på Kronborgsvägen, som nyligen deltog i SM i porträttfotografering.

Berätta lite om tävlingen.

– Jag lämnade in sex bilder: en två kategorin barn, två i fine art, en i familj/grupp och en i kategorin baby. Alla mina bilder fick 80–84 poäng av max 100. Det känns jättekul, för det är en otroligt hård konkurrens och många bra bilder. Det är högre kvalitet nu jämfört med för två–tre år sedan. Totalt kom jag på nionde plats och 50 fotografer deltog.

Vad betyder det för dig att få så pass höga poäng?

– Mitt mål var att jag skulle känna mig stolt och nöjd och jag är nöjd med mina bidrag. Jag har jobbat med dem hela året. Det är alltid roligt att få bekräftelse. Jag tävlar för att utvecklas och jobbar mycket med mina bilder. Det påverka också mina kundbilder, vilket är jättekul.

Kan du berätta lite om dina bilder?

– Jag gillar ju lite mer konstnärliga bilder och erbjuder något som kallas fine art-porträtt, tagna i studio. Ofta jobbar jag jättemycket med ljuset så att det blir en fin stämning. Kläder och bakgrund ska passa in i bilden som jag vill skapa. Ofta är det allvarliga bilder där man nästan kan se in i själen på barnet. Det blir nästan som ett konstverk som man kan hänga upp hemma.

Anna Arvidsson. Foto: Privat
Anna Arvidsson. Foto: Privat

Publicerad: 12. oktober 2017 06:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Limhamn och Malmö

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa