Sara Elz, Bill Nystedt och Jack Elz utgör Crying Day Care Choir.
Sara Elz, Bill Nystedt och Jack Elz utgör Crying Day Care Choir.
Foto: Kamila Schneltser
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Nysignat Malmöband om oresonlig nyförälskelse

Ida Eriksson

Releasefest

Fredagen den 3 februari har Crying Day Care Choir releasfest för nya singeln "Sad Season" på Grand. KLockan 22-03.

De får support av TORSI, ett soloprojekt bosatt i Malmö. All musik och text är skriven och inspelad av Anton Thoursie.

MALMÖ. Malmöbandet Crying Day Care Choir har blivit signade av Warner Music och släpper nu sin första singel med dem. ”Sad season” handlar om den oresonliga nyförälskelsen och skrevs av en av bandmedlemmarna som motivation till flickvännen för att klara distansförhållandet. Det gick sådär.

Malmöbon Bill Nystedt hade precis blivit tillsammans med sin flickvän och kärleken spirade. Men distansen var jobbig, då hon bodde i Stockholm.

–Jag skrev ”Sad Season” till henne som en motivationslåt. Det var när hösten kom och det blev mörkt och kallt. Den handlar om allt man är benägen att göra som för nyförälskad. Men sedan flyttade jag upp till henne ändå, berättar han.

I stället fick det bli distans mellan honom och de övriga medlemmarna i Crying Day Care Choir, makarna Jack och Sara Elz, förstnämnde Bill Nystedts bror.

–Det funkar bra. Vi har spelat tillsammans så länge. Vi är samspelta, det sitter djupt. Innan en konsert eller turné träffas vi och repar intensivt en kort period.

Från att ha spelat ”lite lugnare visor” har folkpopbandet Crying Day Care Choir gått mer och mer åt ”det stompiga” hållet. Att bli signade av ett stort skivbolag var kanske inget de räknat med, men ändå strävat lite efter.

–Ja, alltså både och. Vi har gjort allting själva tidigare och haft vårt eget skivbolag. Vi har varit rädda för att bli styrda om vi skulle jobba med ett större skivbolag. Men det är såklart lätt att säga när man inte har möjligheten. Nu känns det jätteroligt och vi känner att vi fortfarande får göra saker på vårt sätt, säger Bill Nystedt.

Förutom att bandet nu slipper göra massa administrativa sysslor hoppas de såklart på att kontraktet med Warner Music ska ge dem en större publik.

- Vi har en bättre chans att nå ut och få en större spridning nu. Vi har alltid trott på vår musik, nu är förhoppningarna att det ska bli mer storskaligt.

Att det finns både ett kärlekspar och ett syskonpar i bandet är något som gör det extra starkt, tror Bill Nystedt.

- Vi är verkligen ett familjeföretag. Vi kan bråka som syskon men ändå jobba på professionell nivå. Vi har även haft flera andra familjemedlemmar med som hjälper till på turnéer och så. 


Publicerad: 31. januari 2017 13:28
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Limhamn och Malmö

Startsidan just nu