Utearenan ska ligga i Nyhamnen.

Utearenan ska ligga i Nyhamnen. Foto: Stock Adobe/ Google maps

Malmö får en gigantisk evenemangsplats för 50 000 besökare

"Locka de allra största artisterna och stor publik"

MALMÖ.

Malmö får en gigantisk evenemangsplats. Detta efter beslut av kommunstyrelsen att omvandla mark i Nyhamnen till en plats för konserter i världsklass med upp till 50 000 besökare.

Platsen ligger mellan Jörgen Kocksgatan och Grimsbygatan i Nyhamnen , som är ett av Malmös största utbyggnadsområden. Men det är först om tio år som området ska börja bebyggas, för att stå helt klart år 2055. Fullt utbyggt kommer det att finnas 9 000 bostäder och 16 000 arbetsplatser.

– I avvaktan på att det ska byggas på platsen, och då det i staden samtidigt finns ett behov för en särskild plats för större utomhusarrangemang, använder vi nu platsen på bästa sätt, säger Roko Kursar (L), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Platsen är lätt att nå med tåg och buss utan att arrangemangen för den delen riskerar att störa närliggande bostadshus. Markarbetet som görs för att omvandla tomten till en utearena förbereder och underlättar för bostäderna som ska byggas här i framtiden, menar Andreas Schönström (S), kommunalråd med ansvar för teknik och service.

– Med det här beslutet kan vi använda platsen redan i dag. Nu drar vi på allvar igång arbetet med att skapa en plats som möjliggör arrangemang för en riktigt stor publik. Så kan vi locka de allra största artisterna och publik från hela landet till Malmö.

Publicerad 12 September 2019 15:39