Tandläkare Minh Le, Stadsmissionshälsans chef Ann Norén, tandläkare Jamil Punja, tandsköterska Anneli Cartner Lundh tillsammans med Tomas Roijer, Malmö-Triangelns Rotaryklubb och Hans Kristenson från Malmö-Limhamns Rotaryklubb.

Tandläkare Minh Le, Stadsmissionshälsans chef Ann Norén, tandläkare Jamil Punja, tandsköterska Anneli Cartner Lundh tillsammans med Tomas Roijer, Malmö-Triangelns Rotaryklubb och Hans Kristenson från Malmö-Limhamns Rotaryklubb. Foto: Skåne Stadsmission

Tandläkarmottagning för socialt utsatta öppnar: "Behovet är stort"

Håller öppet en gång i veckan

MALMÖ. Skåne Stadsmission har fått en ny tandläkarmottagning i sina lokaler på Korsgatan. Mottagningen vänder sig människor som lever i utsatthet.

– Behovet är stort. Vi om får ofta frågan om tandläkare. Tandvård är en kostnadsfråga, säger Ann Norén, enhetschef för Stadsmissionshälsan.

Tandläkarmottagningen tar emot för akut tandvård och enklare behandling, men också för att få vägledning för att kunna få rätt vård inom den offentliga tandvården.

– Det är inte så lätt alltid att hitta rätt i den offentliga tandvården, säger Ann Norén.

Tandläkarmottagningen håller öppet en gång i veckan och för den som vill besöka mottagningen bör kontakta Skånes stadsmissions sjuksköterska.

Mottagningen, som under en period hållits stängd för renovering, drivs i ett idéburet offentligt partnerskap (IOP) med Region Skåne. Malmö-Triangelns Rotaryklubb och Malmö-Limhamns Rotaryklubb har bidragit med pengar till röntgenutrustning, och bidrar också löpande med medel som gör det möjligt att driva mottagningen. Privata företag har hjälpt till med material till och installation av utrustning på mottagningen.

Publicerad 31 July 2019 00:00