Polis på plats och spärrar av efter en explosion i en portuppgång på Von Lingens väg på Rosengård i Malmö natten till tisdagen.

Polis på plats och spärrar av efter en explosion i en portuppgång på Von Lingens väg på Rosengård i Malmö natten till tisdagen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Ny explosion i natt: "Var rökfyllt upp till fjärde våningen"

Tredje sprängdådet inom loppet av ett dygn

MALMÖ. För tredje gången inom loppet av ett dygn small det i Malmö igen. Bara ett kvarter från sprängningen i Rosengård exploderade i natt vid ett flerfamiljshus i området. Entrén till trapphuset förstördes.

Av
Andreas Holm

– Det var rökfyllt upp till fjärde våningen. Det var ingen brand men det var rök. Hela porten är förstörd ända in till hissen. Det är glasbitar och metallbitar om gjort hål i hissen fem meter bort., säger en boende till Aftonbladet.

Klockan 01.16 larmades SOS av flera personer som hört en hög smäll. Polis och räddningstjänst larmades ut och kunde konstatera att entrédörren och fönster till ett flerfamiljshus på Von Rosens väg skadats vid en misstänkt kraftig sprängning.

Platsen spärrades av men hävdes strax innan klockan 6 efter att nationella bombskyddet genomfört en undersökning i området. Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse och kommer analysera material från övervakningkameror.

Under natten mot tisdag inträffade två explosioner i Malmö, dels i Rosenågård men även vid en restaurang på Adelgatan i centrala Malmö. Enligt polisen liknar nattens sprängdåd det som inträffade ett kvarter bort ett dygn tidigare.

– Skadorna motsvarar de som blev efter den. Huruvida det finns något samband får vi avvakta vad som kommer fram i utredningen, säger polisens vakthavande befäl Tommy Bengtsson, till Sydsvenskan.

I nuläget har inga personer gripits misstänkta för nattens sprängdåd. Enligt Sveriges Radio har en person gripits misstänkt för sprängdådet i centrala Malmö natten mot tisdag.

Publicerad 12 June 2019 07:21