En 29-årig man döms av Malmö tingsrätt till fängelse för våldtäkt.

En 29-årig man döms av Malmö tingsrätt till fängelse för våldtäkt. Foto: Mostphotos

29-åring döms till fängelse – våldtog kvinna under flera timmar

Drog i hennes hår och slet av kläderna

MALMÖ.

En 29-årig man drog in kvinnan i ett sovrum, slet av kvinnans kläder och förde in sina fingrar i hennes underliv. Nu döms mannen till fängelse för våldtäkt.

Av
Andreas Holm

Kvinnan hade hjälpt mannen att få en bostad och de uppges varit nära vänner, men hade ingen relation. Under en kväll träffades de i mannens sparsamt möblerade lägenheten i Malmö för att redigera en film som 29-årig gjort.

Flera gånger gjorde mannen närmande och under tiden som de arbetade med filmen fick han erektion. Kvinnan reste sig för att lämna den bostaden. Då berättade mannen att alla dörrar var låsta och kvinnan inte kunde komma ut. Han ska även enligt domen velat att de skulle sova ihop. När kvinnan sa nej blev 29-åringen aggressiv och tog tag i kvinnans hår och slet in henne i ett sovrum.

Där ska han ha slitit av hennes kläder, särat på hennes ben och försökt penetrera henne. Han ska även försökt få kvinnan att utföra oralsex på honom. Enligt domen ska mannen flera gånger fört in sina fingrar i kvinnans underliv. Våldtäkten pågick under ett par timmar och kvinnan ska flera gånger försökt få honom att sluta och ta sig loss. Mannen ska då hållit fast henne. Senare under natten ska mannen ha somnat och då passade kvinnan på att lämna lägenheten. Hon kontaktade en väninna och berättade vad som hade hänt, tog sig till sjukhuset för vård och larmade polis.

Där ska kläder med mannens sperma beslagtagits och analyserats. Mannen förnekar brott och menar att han varken våldfört sig på kvinnan eller låst in henne.

Malmö tingsrätt menar att kvinnan under förhör och rättegång lämnat en detaljerad berättelse utan några överdrifter vilket de anser pekar på att mannen våldtagit kvinnan. Han döms till fängelse i två år och tre månader. Däremot ogillas åtalet om olaga frihetsberövande, då det bevisats att några av dörrarna in till lägenheten inte var låsta.

Publicerad 11 June 2019 00:00