Anläggningen i Norra hamnen blir först ut.

Anläggningen i Norra hamnen blir först ut. Foto: Andreas Ofesson

Passersystem införs på återvinningscentraler: "Medarbetare utsätts ibland för hotfulla situationer"

Norra hamnen först ut

MALMÖ.

Alla Sysavs återvinningscentraler kommer att få ett passersystem. Först ut är Norra Hamnens återvinningscentral, där systemet kommer att testas i några veckor.

Syftet med ett passersystem är att förbättra arbetsmiljön.

– Även om de flesta besökare sköter sig, utsätts Sysavs medarbetare ibland för hotfulla situationer. Det kan handla om hot och våld samt att det sker stölder på återvinningscentralerna, skriver företaget i ett pressmeddelande

Det finns fler fördelar med systemet

– Bland annat får vi övergripande statistik som visar besöksflöden och fördelningen över kommungränserna samt att det blir enklare för företag att göra rätt för sig, det vill säga betala för sitt besök, säger Lars Carrick, chef för återvinningsanläggningar på Sysav, i pressmeddelandet.

Testet kommer att ske på Norra hamnens återvinningscentral i Malmö den 18 juni– 5 juli. Personal kommer att finnas på plats under testet och besökarna uppmanas att ha sitt körkort redo samt vara förberedda på att köer kan uppstå under testet.

När passersystemet införs på alla återvinningscentraler i december, kommer alla besökare att föra in ett kort i en terminal vid bom innan infart. För privatpersoner blir det körkortet och för förtag ett kundkort..

Publicerad 08 June 2019 00:00