Skotthål i ett fönster till en lägenhet i stadsdelen Slottstaden i Malmö tidigt på fredagsmorgonen. Polisen larmades om händelsen vid 02, och gatan spärrades av när polisen med hund sökte efter spår.

Skotthål i ett fönster till en lägenhet i stadsdelen Slottstaden i Malmö tidigt på fredagsmorgonen. Polisen larmades om händelsen vid 02, och gatan spärrades av när polisen med hund sökte efter spår. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Flera skott avlossade mot lägenhet – två män anhållna

Flera skotthål i fönster

MALMÖ.

En lägenhet blev under natten till fredagen beskjuten i Malmöstadsdelen Slottsstaden. Två män i 20-årsåldern sitter anhållna. "Vi har genomfört flera utredningsåtgärder som resulterat i att två personer kunde gripas på annan plats", säger Katarina Rusin vid polisens ledningscentral.

Av
Anders G Bergquist och Marek Stefaniak

Vid tvåtiden på fredagsmorgonen fick polisen in flera telefonsamtal om skottlossning i Slottsstaden.

Polisen kunde snabbt lokalisera flera skotthål i ett lägenhetsfönster en halv trappa upp. De gick in i den aktuella bostaden men kunde konstatera att det var tom. Inget tyder på att någon skadats vid skottlossningen.

Under natten har både polisens tekniker och vapenhund arbetat i lägenheten.

– Vi är klara på platsen och avspärrningen har hävts, meddelar Katarina Rusin.

Polis har under natten kunnat gripa två män i 20-årsåldern. Männen anhölls senare och misstänks för grovt vapenbrott, försök till grov misshandel samt skadegörelse.

Natten till torsdagen sköts en man ihjäl i närheten av Triangeln, och i måndags skadades en man allvarligt efter en skottlossning i Arlöv utanför Malmö. Huruvida det finns någon koppling mellan de tidigare händelserna och nattens skjutning är ännu oklart.

– Det är något man får titta på, om det finns en koppling till tidigare skottlossningar, säger Katarina Rusin.

Finns det någon känd hotbild mot lägenhetsinnehavaren?

– Det är inget vi kommenterar i nuläget, säger Katarina Rusin.

Publicerad 07 June 2019 00:00