Food truck-festival i Magistratparken förra året.

Food truck-festival i Magistratparken förra året. Foto: Sanna Dolck Wall

Barnen får en egen food truck-festival

Det blir två food truck-festivaler i vår

MALMÖ. I år får barnen en egen food truck festival, som ska väcka deras nyfikenhet för mat. Några veckor senare är det dags för den vanliga food truckfestivalen, för tredje året i rad.

– Vi märkte att det var många barnfamiljer som kom till Malmö food truck- festival, så vi ville få barn att upptäcka mat och tycka att mat är roligt. Vi har fått väldigt positiva reaktioner sedan vi beslutade oss för att göra det här, säger Maria Sjögren, evenemangssekreterare på Malmö stad.

Premiären för Malmös första food truck-festival för barn är den 25 maj. Festivalen kommer att hållas i Enskifteshagen.

– Vi valde Enskifteshagen för att det är det är lugnt och ligger lite enskilt från stora vägar. Men också för att det är en jättefin park med en fin lekplats.

Åtta food truck-aktör kommer att finnas på plats och deras menyer anpassas till barn vad gäller storlek, färg och innehåll.

– Till exempel kan man göra mycket med färg för att få det att se gott ut och få barnen att upptäcka något nytt, säger Maria Sjögren.

Hela festivalområdet barnanpassas.

– På den stora festivalen brukar ett litet hörn vara för barn. Nu blir det tvärtom, ett litet hörn kommer att vara för vuxna. Vi bygger också upp trappor till vagnarna så att barnen når upp och kanske kan beställa själva, säger Maria Sjögren.

Det kommer även bjudas på andra barnaktiviteter som ett diskotält och växtstationer, där barn ska få prova på att göra bland annat slime och odla växter.

Några veckor senare, 31 maj – 2 juni, är det dags för den vanliga food truck-festivalen i Magistratparken. Nytt för i år är att festivalen ska vara plastfri.

– Vi har fokus hållbarhet. Sedan blir det som vanligt trivsamt häng med musik och djs.

Publicerad 24 May 2019 00:00