Andreas Meyer är vd på Skåneporten Fastigheter AB som har köpt före detta Lundströms Mekaniska Verkstad, det vita huset som syns i bakgrunden.

Andreas Meyer är vd på Skåneporten Fastigheter AB som har köpt före detta Lundströms Mekaniska Verkstad, det vita huset som syns i bakgrunden. Foto: Markus Celander

Ny ägare till känd Limhamnsfastighet

"Vi vill komplettera, inte konkurrera"

LIMHAMN.

Skåneporten Fastigheter AB köper det gamla huset på Strandgatan 17 där Lundström i Malmö AB låg. "Vi har inte bestämt om vi ska riva eller bevara huset", säger företagets vd Andreas Meyer.

Av
Markus Celander

Vad de däremot har bestämt sig för på Skåneporten är att den mathandel och servering som ska finnas där inte ska vara fiskfokuserad.

– Vi vill komplettera, inte konkurrera med fiskrökeriet bredvid, säger Andreas Meyer.

Skåneporten är den del av fastighetsbolaget Öresundsporten som äger och förvaltar kommersiella fastigheter. Och de är alltså inne på ungefär samma spår som tidigare fastighetsägaren Lars Lundström, som planerade att riva befintlig byggnad och uppföra en saluhall på platsen.

– Om det blir just en saluhall kan jag inte uttala mig om redan nu, men som jag sa, något med mat blir det, och vi för redan diskussioner med företag inom matbranschen som är intresserade av att komma in. Läget är ju fantastiskt.

Är huset också fantastiskt? Går det att använda eller ska ni riva det?

– Fantastiskt och fantastiskt, huset är i bra skick, men vi har inte bestämt oss i den frågan än.

Oavsett vilket kommer Andreas Meyer och hans kolleger att ha nära till lunch när allt fallit på plats – huset som tidigare var Lundström i Malmö AB ligger bara en kort promenad från deras kontor i Norra Fiskehamnen.

Publicerad 15 May 2019 07:30