Två män greps av polis natten mot lördag med misstänkta föremål i sin bil. Tidigare hade en man i 20-årsåldern anhållits i sin frånvaro misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse genom sprängning i ett annat ärende. Samtliga har nu häktats.

Två män greps av polis natten mot lördag med misstänkta föremål i sin bil. Tidigare hade en man i 20-årsåldern anhållits i sin frånvaro misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse genom sprängning i ett annat ärende. Samtliga har nu häktats. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Tre häktade misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse

"Hittade föremål som misstänks kunna användas i brottsligt syfte"

MALMÖ.

Tre män har häktats misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Två personer greps under en rutinkontroll i helgen medan en man i 20-årsåldern anhölls i sin frånvaro under fredagen.

Av
Andreas Holm

Mannen kopplas till händelser på Cronmans väg i april tidigare i år där ett misstänkt föremål i form av en hemmagjord bomb hittades i ett trapphus.

– Det säkrades av bombskyddet och genom tekniska fynd kunde mannen kopplas till föremålet. Han anhölls in sin frånvaro i fredags och greps i lördags, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Under natten till lördagen greps två män strax efter midnatt. Polis stoppade en bil på Simrishamnsgatan i en rutinkontroll.

– Man hittade föremål i bilen som misstänks kunna användas i brottsligt syfte genom allmänfarlig ödeläggelse, säger Nils Norling.

Männen, i 20- och 25-årsåldern greps och anhölls under helgen misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse ej genom sprängning. De har nu häktats. Mannen i 20-årsåldern som misstänks för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse genom sprängning, begärdes häktad av åklagare under måndagen.

Publicerad 14 May 2019 00:00