De kastade föremålen kunde ha skadat eller till och med dödat personal, menar man på Akelius.

De kastade föremålen kunde ha skadat eller till och med dödat personal, menar man på Akelius. Foto: Mostphotos

Hyresgäster i Kronprinsen kastar ned saker på personal

Fastighetsägaren hotar att låsa alla balkonger och fönster under två år

MALMÖ. Hyresgäster på Kronprinsen har kastat ned tunga föremål mot personal. Nu hotar fastighetsbolaget Akelius att låsa alla balkonger och fönster i fastigheten under två år.

Enligt Akelius har föremål kastats på personal och entreprenörer vid tre tillfällen på kort tid, något som polisanmälts. Hyresgästerna har informerats i ett brev om att den skyldige omedelbart kommer att vräkas och att om ingen förbättring sker kommer Akelius att låsa samtliga hyresgästers balkonger och fönster under två års tid, enligt SVT. ”Någon person i höghusets översta våningar har kastat föremål på arbetande personal. Tunga föremål som kan skada eller döda”, står det bland annat i brevet.

Brevet har mötts av skilda reaktioner bland hyresgästerna. Pierre Mens är en av de som reagerar över tonfallet i brevet.

– Ingen seriös hyresvärd skulle uttrycka sig på det viset, säger han till SVT.

Christina Sandberg däremot har förståelse för hotet.

– Det är kanske inget annat som hjälper. Det är inte klokt att de kastar ner saker på dem som jobbar. Man har kastat ner en brinnande fimp på min balkong, säger hon.

Alla föremålen har kastats ner på Kronprinsens innergård och avsikten verkar ha varit att pricka de byggnadsarbetare från NCC som sysslar med att förbereda en stor fasadrenovering, skriver Kvp. Bland annat har en full pet-flaska kastats mot en byggnadsarbetare.

– Vi vet att det kastade föremålet kommer från en bostad. Men vi vet inte om det är från en balkong eller från ett fönster. Det är tråkigt att behöva gå ut med en sådan här skrivelse. Vi har inte stängt av balkonger och fönster men får se om vi behöver göra detta, säger Mikael Ahlborn Malmöchef på Akelius till tidningen.

Publicerad 14 May 2019 00:00