En tvåårig pojke lämnades ensam i en stekhet bil. Han räddades genom att en ruta krossades till bilen. Nu misstänks en nära anhörig för brott. Obs, bilden är ett montage

En tvåårig pojke lämnades ensam i en stekhet bil. Han räddades genom att en ruta krossades till bilen. Nu misstänks en nära anhörig för brott. Obs, bilden är ett montage Foto: Mostphotos, Adobe Stock

Tvååring lämnades ensam i stekhet bil – pappa misstänks för brott

Ruta fick krossas för att ta rädda barnet

MALMÖ.

En tvåårig pojke lämnades ensam instängd i en bil under gassande solsken. När polis kom till platsen togs beslut om att krossa en ruta för att rädda barnet. "Han var märkbart påverkad, ordentligt svettig och hade sänkt medvetandegrad", säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.

Av
Andreas Holm

Nu misstänks pojkens pappa för brott. En anmälan om framkallande av fara för annan har upprättats.

Det var under lördagseftermiddagen vid 15.30-tiden som flera privatpersoner passerade en parkerad bil i centrala Malmö. Där såg de en liten pojke sitta helt ensam.

– Flera personer larmade SOS eftersom de märkte att pojken inte alls verkade må bra, säger Nils Norling.

Polis och ambulans larmades till platsen. Då ingen anhörig var på plats togs beslut om att krossa en av bilens rutor för att ta ut barnet i säkerhet.

– Det är oklart om pojken fördes till sjukhus, men han ska ha varit märkbart påverkad. Det framgår inte hur lång tid han suttit ensam innan han togs ut ur bilen, säger Nils Norling.

Flera förhör har hållits under helgen med vittne och tvååringens anhöriga.

Publicerad 13 May 2019 11:57