Kvinnan snattade tejp. Det blev hennes fall. När polisen kontrollerade henne visade sig att kvinnan hade flera hundratusen kronor på sig. Hon misstänks nu för grovt penningtvättsbrott.

Kvinnan snattade tejp. Det blev hennes fall. När polisen kontrollerade henne visade sig att kvinnan hade flera hundratusen kronor på sig. Hon misstänks nu för grovt penningtvättsbrott. Foto: Mostphotos, Adobe Stock

Kvinna snattade tejp – hade hundratusentals kronor på sig

Bara i år har polisen beslagtagit flera miljoner från penningtvättsbrott

MALMÖ

. En kvinna snattade en tejprulle och andra saker till ett värde av 300 kronor på ett byggvaruhus. Hon greps och när polisen kontrollerade kvinnan hade hon flera hundratusen kronor på sig. Nu misstänks hon för ringa stöld och grovt penningtvättsbrott. Bara i år har Malmöpolisen beslagtagit miljonbelopp i pengar som misstänks komma från den undre världen.

Av
Andreas Holm

Den senaste tiden har polisen beslagtagit en stor summa pengar under rutinkontroller I lördags vid 14-tiden var det dags igen. En kvinna i 60-årsåldern hade plockat på sig bland annat en tejprulle på ett byggvaruhus och försökte lämna butiken utan att betala.

– Hon greps av butikspersonal. När polisen sedan kom till platsen visiterades hon och då hittades flera hundratusen kronor i kontanter på henne, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Kvinnan kunde inte ge en rimlig förklaring till var pengarna kom ifrån, eller varför hon hade en så pass stor summa kontanter på sig.

– Jag kan inte gå in på några detaljer, men jag kan säga att hennes förklaringar gör att vi misstänker att pengarna härrör från brottslig verksamhet, säger Nils Norling.

Under året har polisen gjort flera fynd under kontroller eller vid andra insatser.

– Det rör sig om flera miljoner svenska kronor som beslagtagits. Det har varit en topp de senaste veckorna, men det är för tidigt att säga om det är en trend eller inte. Just nu håller det sig på nivåer som inte skiljer sig från vad som i normala fall brukar hittas, säger Nils Norling.

Publicerad 13 May 2019 13:00