Pearl har jobbat med musik i 30 år.

Pearl har jobbat med musik i 30 år. Foto: Pressbild

Ratades i Melodifestivalen – får nu en andra chans

20 av de ratade låtarna får nytt liv i Musikchansen

MALMÖ. Hon missade Melodifestivalen 2019. Men Pearl är en av de artister som nu får en andra chans.

Varje år skickas 2 500 bidrag in till Melodifestivalen. Av dessa väljs 14 ut. Nu får 20 av de ratade låtarna nytt liv i Musikchansen. En av dem är Taste of our first kiss med Kirsebergsbon Pearl, även känd som Paula Åkesdotter-Jarl.

– Jag tycker att idén med Musikchansen är fantastisk. Här har juryn lyssnat på bidragen utan att veta vem artisterna är. Och jag tycker att de lyckats bra, också med att få en bred musik. Det är inte någon klubb för inbördes beundran, säger hon.

Pearl har varit i musikbranschen i 30 år. 1995 kom hon fyra i Melodifestivalen.

– Melodifestivalen har ju ändrats sedan dess, det behöver nödvändigtvis vara till det sämre, men det är ett annat upplägg nu. Jag tycker och har alltid tyckt att åldersfixeringen i branschen är sorglig. Vad har musik med ålder att göra?

Pearl har bland annat medverkat i Sikta mot stjärnorna och Bingolotto. Hon har även turnerat med till exempel DJ Fontana, Stan Perkins och med dansband i 14 år.

Det är Mikael och Linda Frithiof, i independent-bolaget Breaking Records, som står bakom Musikchansen. Den 10 maj släpptes albumet på bland annat Spotify.

– De har gjort ett fantastiskt arbete, säger Pearl.

Publicerad 11 May 2019 07:00