Emma Andersson.

Emma Andersson. Foto: Privat

Emma släpper sin tredje roman

Demonmorden är hennes första vuxenbok

MALMÖ.

Emma Andersson släpper sin tredje roman. Demonmorden är en psykologisk spänningsroman, i gränslandet mellan deckare och skräck.

Emma Andersson debuterade som 20-åring med ungdomsromanen Där drömmar blir till. Tre år senare följdes den av romanen Mardrömmar. Hennes tredje bok, Demonmorden, släpps som en ljudboksserie på Storytel och finns även som e-bok.

– Jag hade en idé och visste att Storytel letar efter bra historier, så jag skickade in min idé och de nappade, säger Emma Andersson.

Boken handlar om Alice, en nyutbildad journalist som hoppas på det stora scoopet. Ett brutalt mord som begås i Malmö påminner om det mord som Alices bevittnade när hennes syster dödade sin pojkvän. Något som gör att gamla sår rivs upp och frågeställningar om vad som egentligen hände då väcks. Demonmorden är Emma Anderssons första vuxenbok och dessutom i en annan genre än de två tidigare, som var fantasy-böcker. Men det var ingen svårighet att byta stil, tycker hon.

– Jag läser väldigt mycket böcker och ser massor med tv-serier i många genrer och jag ville prova något nytt. Jag gillade min idé så historien ville bara komma ut.

Kommer det att bli fler böcker?

– Jag får se lite vad som händer. Jag har många projekt på gång, så man vet aldrig.

Publicerad 25 April 2019 07:00