Obs, bilden är tagen vid ett annat sammanhang.

Obs, bilden är tagen vid ett annat sammanhang. Foto: Mostphotos

Äldre par lurades av falsk färdtjänst – erbjöds sexuella tjänster

MALMÖ. Paret i 90-årsåldern lurades att åka med den falska färdtjänsten. Två män lurade sig sedan in i deras bostad och stal smycken och pengar. Mannen ska även ha erbjudits sexuella tjänster.

Av
Andreas Holm

Åldringsbrottet inträffade i Ribersborgsområdet under onsdagskvällen. Det äldre paret hade varit och ätit på restaurang och beställde sedan färdtjänst hemåt. När de stod och väntat ett tag bestämde sig frun för att promenera hem. Mannen ska ha stannat kvar då en bil stannat till.

– Mannen frågade "är ni från färdtjänsten" och det sa de att de var, säger Evelina Olsson, pressinformatör på polisens ledningscentral till Kvällsposten.

Männen ska enligt tidningen även erbjudit mannen att ha sex mot betalning med en ung kvinna i bilen. Hemma hos mannen lurade sig männen, som beskrivs som två överviktiga män med kortklippt hår, in i det äldre parets bostad i väntan på betalning för färdtjänsten. Kvinna gick för att hämta pengar och då ska männen passat på att stjäla bland annat guldsmycken. Hon lämnade över en 500-lapp, männen sa "det är jämnt", innan de sedan lämnade bostaden.

– Det är så fult alltihop, säger Evelina Olsson.

Händelsen rubriceras som grov stöld och åldringsbrott. I nuläget finns inga misstänkta eller frihetsberövade.

Publicerad 25 April 2019 09:36