Pim Sahlgren och Mattias Bengtsson öppnar Strandhuset denna helg.

Pim Sahlgren och Mattias Bengtsson öppnar Strandhuset denna helg. Foto: Markus Celander

Säsongspremiär för populärt strandhus

Kanske sista sommaren för Pim Sahlgren

SIBBARP.

Denna helg är det säsongspremiär på Strandhuset i Sibbarp. Som vanligt är det många som vill ha bord. "Känns fantastiskt varje gång med premiärmagin", säger kocken och ägaren Pim Sahlgren.

Av
Markus Celander

Han har haft sitt strandhus sedan 2013. Ganska många år för en person som honom, konstaterar Pim Sahlgren.

– Ingenting är statiskt. Jag är inte typen som öppnar och driver en restaurang i 30 år.

Han kör denna sommar också, sedan siktar han på att satsa på något nytt. Som konsultverksamhet.

– Att driva Strandhuset har gett mig jättemycket som jag vill dela med mig av. Jag har fått tänka annorlunda med tanke på utrymme, det är ju inte direkt som Grand Hotel i Lund.

Strandhusets säsong varar i fyra, fem månader. Efter det blir det en del renoveringsjobb som Pim själv fixar med. Och en del konsultuppdrag.

I sommar är det förutom Pim tre andra kockar som jobbar i restaurangen. Alla väldigt erfarna och välrenommerade. Mattias Bengtsson är en av dem. Han lämnade sitt jobb som köksmästare på restaurangen på Elisefarms golfklubb för att satsa på Strandhuset i år, berättar han.

– Pim och jag känner varandra sedan gammalt. Vi har båda två 27 års erfarenhet och har hjälpt varandra genom åren. Jag har ryckt in här vid tidigare tillfällen och Pim har hjälpt mig på golfklubben.

De planerar att starta ett företag ihop inom restaurangbranschen, och att nu jobba ihop en hel säsong blir ett test där de ska kolla hur förutsättningarna för ett sådant samarbete är.

– Vi får se hur det fungerar, hur bra vi kompletterar varandra, säger Mattias Bengtsson.

Tidigare år har Strandhuset haft säsongspremiär på Valborg. Men då detta datum blev fullbokat direkt valde de att hålla öppet även lördagen och söndagen innan.

– För att lätta lite på trycket, säger Pim Sahlgren.

Det blir typ samma stuk som tidigare år, varför ändra på ett vinnande koncept? menar kockduon.

– Och efter midsommar blir här after beach, lite häng med bubbel, och så har vi lite livemusik på gång, säger Pim Sahlgren.

Publicerad 24 April 2019 11:25