Line Welin satsar på en domarkarriär och går ett internationellt utbildningsprogram för unga domare.

Line Welin satsar på en domarkarriär och går ett internationellt utbildningsprogram för unga domare. Foto: Privat

Ledare i nystartad Limhamnsförening prisas

Handboll hela veckan för idrottsledarstipendiaten Line Welin

LIMHAMN.

Line Welin, ordförande och ledare i nystartade HF Limhamn, får Skåneidrottens idrottsledarstipendium 2019. "Jag blev chockad och tacksam", säger 22-åringen.

Av
Markus Celander

Hon kommer från en riktig handbollsfamilj – både storasyster och föräldrar är engagerade. För Lines del började det i Lidingö SKs bollskola när hon var fyra år. Hon har även spelat två år i damallsvenskan med klubben. Numera spelar hon i LUGIs farmarlag LIGU i division 2.

Hon är även handbollsdomare samt ordförande och ledare för bollskolan i HF Limhamn.

Klubben startades i november 2018 och har idag förutom bollskola ett pojkar-05-lag, som för övrigt leds av Line Welins sambo Oliver Quist, som även är sportchef i klubben.

– Vi är en renodlad ungdomsförening och satsar på att växa rejält. Framför allt handlar det om att vi vill få fler barn och unga att börja idrotta, säger Line Welin.

Det blir mycket handboll i veckan – att hon står skriven som domare i Stockholm innebär att det är däruppe hon dömer – varje helg under säsong. Lägg till det tiden hon själv spelar och hennes uppdrag i HF Limhamn, så undrar man hur hon hinner med jobbet som fritidsansvarig på Johannesskolan i Malmö.

Stipendiet består av 5000 kronor till Line Welin och 5000 kronor till föreningen, HF Limhamn.

Vad ska du göra för dina 5000?

– Det vet jag inte. Oliver tycker jag ska ta semester så jag får vila lite. Men att få stipendiet är uppmuntrande och gör att jag vill jobba ännu hårdare.

Andra ledare med Limhamnsanknytning som får stipendiet är Lie Kylborn, Limhamns Taekwondo Akademi IF, Hugo Qvarfordh, Limhamns Motorklubb, Sofia Eriksson, Hyllie Gymnastikförening samt Monica Nilsson, Limhamns FF.

Fotnot. 250 ideellt arbetande idrottsledare i Skåne får idrottsledarstipendiet efter att ha nominerats av idrottsföreningar. Stipendierna delas ut den 14 maj på Idrottsledargalan på Sparbanken Skåne Arena i Lund. Stipendiet utgörs av 5000 kronor till stipendiaten och 5000 kronor till dennes förening. Stipendierna delas ut av Sparbanksstiftelserna i Skåne och Skåneidrotten som i år haft drygt 600 nominerade att välja mellan.

Publicerad 19 April 2019 07:00