Bild från ett av gymen i Stockholm.

Bild från ett av gymen i Stockholm. Foto: Pressbild

Gymkedja utan köer till maskinerna öppnar i Malmö

"Vi satsar på små gym med maxtak på antal medlemmar"

MALMÖ.

Gymkedjan Puls och Träning öppnar tre gym i Malmö. De skiljer sig en del från konkurrenternas jättegym, förklarar pressansvarige Mikael Tunedal. "De flesta av våra gym är små, och vi har alltid ett maxtak på antal årskort per gym som vi säljer."

Av
Markus Celander

Huvudkontoret ligger i Stockholm och företaget, som startades där 2006, har idag över 80 gym i Sverige. 67 av dem ligger i Stockholm.

– Vi har flest gym där av alla gymkedjorna. Men som sagt, de flesta av våra är i det mindre formatet, vilket också speglar antalet medlemmar, säger Mikael Tunedal.

Sammantaget har Puls och Träning cirka 40 000 medlemmar. Just medlemstaket är en del av deras policy – att undvika gigantiska lokaler och i stället satsa på mindre gym med begränsat antal medlemmar för att förhindra köbildning vid maskinerna.

– Vi utgår från hur vi sjäva vill ha det på gymmet. Vi vill inte stå i kö till maskiner och ha en massa stök omkring oss. Ofta är det så att en person som hela tiden får köa till maskiner och inte kan genomföra sitt träningspass som tänkt, den personen vill till slut inte betala för ett årskort på det gymmet.

Men ni tjänar ju pengar på årskorten?

– Jo, men till varje gym gör vi beräkningar på hur många årskort som behövs för att täcka kostnaderna, sedan sätter vi ett maxtak.

Mikael Tundal framhåller också städningen.

– Kärnvärden har väl alla företag, men vi lägger verkligen vikt vid det jag sa, så som man själv vill ha det, så ska vi också se till att det är på våra gym, rent och fräscht – och familjärt.

Familjeföretaget Puls och Träning driver sina gym i både egen regi och som franschise. De i Malmö kommer att drivas i egen regi, påpekar Mikael Tunedal.

– Etableringen i Malmö innebär ett antal nya jobbtillfällen där. Vi kommer att utannonsera några tjänster för personliga tränare, gymvärdar och städare.

Puls och Träning öppnar sitt första gym i Malmö i Hyllie den 11 maj i en lokal på 240 kvadratmeter vid Hyllie Boulevard. Nummer två invigs den 31 augusti vid Industrigatan på Sorgenfri och detta är lite större – 850 kvadratmeter fördelat på fem plan med utomhusträning på takterassen. Det tredje dröjer till våren 2021 då det öppnar på Gjutformsgatan i Limhamn i en lokal på 410 kvadratmeter.

Öppettiderna är klockan 5–23, och varje medlem får ett eget passerkort.

Publicerad 14 April 2019 07:00