Nu ska Södertorpsgården byggas ut.

Nu ska Södertorpsgården byggas ut. Bild: Malmö stad

Södertorpsgården byggs ut

Får ytterligare 75 lägenheter på elva våningar

MALMÖ. Södertorpsgården ska byggas ut med ännu fler seniorbostäder. På torsdagen antog stadsbyggnadsnämnden detaljplanen som ska göra det här möjligt.

Södertorpsgården består idag av 298 lägenheter och nu planeras det för en helt ny byggnad i anslutning till de befintliga husen med ytterligare 75 lägenheter fördelade på elva våningar. På den översta och tolfte våningen ska det bland annat finnas en festlokal och tre takterrasser, och på bottenvåningen planeras det för gemensamma ytor och en matsal. I Södertorpsgårdens andra lokaler finns sedan tidigare restaurang, kiosk, vinterträdgård, gym, bastu, frisör, fotvård och parkeringsgarage. Bygget starta under nästa år.

Föreningen Södertorpsgården bildades i slutet av 1960-talet och vänder sig till Malmöbor som fyllt 55 år och som har någon form av pension. Bostäderna söks via Boplats Syd.

– I Malmö ska det finnas bostäder för alla skeden i livet, för våra behov förändras i takt med att tiden går. Det här är ett välkommet tillskott av seniorbostäder som jag vet efterfrågas av många, säger Sofia Hedén (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

Publicerad 12 April 2019 09:38