All sport- och fritidsutrustning tas emot, dock inte kläder.

All sport- och fritidsutrustning tas emot, dock inte kläder. Foto: Stock Abode.

Insamlingskärl för fritidsutrustning på återvinningstationer

Går till Fritidsbanken för att lånas ut

MALMÖ. Snart börjar vårstädningen i förråd och på vindar och många användbara prylar slängs. Något som både Sysav och Fritidsbanken ändra på. Därför ställer nu Fritidsbanken sina insamlingskärl på återvinningscentralerna i Bunkeflo och Norra Hamnen fram till den 22 april.

När besökare lämnat in sina prylar i kärlen kan Fritidsbanken sedan låna ut dem gratis till alla som vill. Som ett bibliotek – fast för sport- och fritidsutrustning.

– Det är mycket bättre att flera kan använda utrustningen än att den ligger och dammar i förrådet. Vi vill få folk att vara en del av detta kretslopp och en insamling på återvinningscentralerna känns som en naturlig plats. Hit kommer folk med saker de inte behöver längre, säger Sara Hansson, projektledare på Malmö stads fritidsförvaltning, i ett pressmeddelande.

Störst behov just nu finns det av barnskidor, snowboards, skidglasögon, tält och friluftsryggsäckar. Insamlingen kommer att ske vid Återbrukshusen, på Norra hamnens återvinningscentral just vid infart och på Bunkeflo återvinningscentral i den stora ladan längre in på området.

Skulle insamlingskärlen på återvinningscentralerna bli fulla så kan sakerna lämnas in på Fritidsbanken på Kopparbergsgatan 8, tisdagar och onsdagar klockan 10-18, samt i Baltiska Träningshallen, vardagar klockan 18-22, lördagar och söndagar klockan 8-18 samt helgdagar 10-16.

Publicerad 12 April 2019 06:30