Polisens bomb- och kriminaltekniker undersöker den söndersprängda entrén till en nattklubb på Stortorget i Malmö tidigt på måndagsmorgonen.

Polisens bomb- och kriminaltekniker undersöker den söndersprängda entrén till en nattklubb på Stortorget i Malmö tidigt på måndagsmorgonen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

21-åring anhållen för sprängdåd mot nattklubb

Misstänks för allmänfarlig ödeläggelse

MALMÖ. Natten mot måndag förstördes flera fönster och entrédörren till nattklubben Étage i Malmö i ett sprängdåd. Nu har en 21-årig man anhållits misstänkt för att ligga bakom sprängningen.

Av
Andreas Holm

– En person sitter just nu anhållen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Nu fortsätter ett antal utredningsåtgärder under dagen, bland annat analys av material från bland annat övervakningskameror. Mer exakt i detalj kan jag inte uttala mig om, säger förundersökningsledare Magnus Pettersson.

Larmet inkom klockan 23.59 i sent under söndagskvällen. Nattklubben på Stortorget var stängd vid tillfället för explosionen. Bombskyddet och tekniker kallades till platsen som spärrades av under natten.

Polisen misstänker att sprängladdningen som användes var kraftig. Händelsen ska ha filmats av övervakningskameror vilket bland annat lett fram till gripandet och sedan anhållandet av 21-åringen, som är känd av polisen sedan tidigare för liknande brott.

Det är oklart om det finns någon hotbild mot nattklubben.

Kan det bli tal om fler frihetsberövanden?

– När det gäller den här typen av gärningar är det ur ett Malmöperspektiv sällan en ensam person. Erfarenhetsmässigt är min bild att det brukar vara fler inblandade. Om det är så i det här fallet kan jag inte uttala mig om, men jag utesluter inte att fler frihetsberövanden kan komma att göras.

Publicerad 22 March 2019 11:29