Henrik Bengtsson-Wällersten och Samir Diaz ska arbeta direkt mot byggföretag som vill ha smarta hem-konceptet installerat som standard i nyproduktion av bostäder.

Henrik Bengtsson-Wällersten och Samir Diaz ska arbeta direkt mot byggföretag som vill ha smarta hem-konceptet installerat som standard i nyproduktion av bostäder. Foto: Mikael Rehn

Smarta hem-företag arbetar direkt mot byggbranschen

Allt större intresse för smarta hem som standard i nyproduktion

Av
Markus Celander

HYLLIE. Smarta hem blir allt vanligare i svenska hem, och byggbranschen visar allt större intresse för konceptet. Därför utökar Somfy Sverige nu sin projektavdelning med två nya tjänster riktade direkt mot byggföretag och byggherrar som vill erbjuda smarta hem som standard i nyproduktion av villor och flerbostadshus.

Det är Henrik Bengtsson-Wällersten och Samir Diaz som nu ska arbeta som affärsutvecklare i en ny organisation som fått namnet Somfy Nya Hem. Båda har bakgrund i företaget – Henrik som produktansvarig för Smarta Hem i Norden och Storbritannien och Samir som butiksansvarig för Somfy’s Smarta Hem-butik och -showroom i Hyllie.

De kommer att följa projekten hela vägen från planeringsstadiet till inflyttning, support och underhållsavtal.

Samir Diaz och Henrik Bengtsson-Wällersten kommer även att hjälpa befintliga bostadsrättsföreningar med att erbjuda sina medlemmar färdiga paketlösningar för det smarta hemmet.

Somfy är ett franskt, multinationellt företag som arbetar med motorisering och hemautomation för bostäder och byggnader.

Publicerad 20 March 2019 15:58