Tre män misstänks för skadegörelse genom att klottra på ett antal fasader i Malmö. Obs, bilden är tagen under ett annat sammanhang.

Tre män misstänks för skadegörelse genom att klottra på ett antal fasader i Malmö. Obs, bilden är tagen under ett annat sammanhang. Foto: Mostphotos.com

Klottrare greps på bar gärning: "Ett sådant onödigt brott"

Tre män misstänks för skadegörelse efter att ha klottrat på ett tiotal fasader

MALMÖ. Tre män misstänkts för skadegörelse efter att ha klottrat på flera fastigheter i Norra Sofielund under onsdagen. Polis grep trion på bar gärning efter att de sprayat ner en fasat på Björkgatan. "Det är ett sådant onödigt brott, som bara kostar en massa pengar att tvätta bort", säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.

Av
Andreas Holm

Det var natten till onsdag som polisen skickade ut flera patruller till kvarteren kring Björkgatan, Bokgatan och Hasselgatan i Norra Sofielund efter att flera uppringare larmat om personer som klottrade ner fasader.

– Strax innan 3-tiden, klockan 02.48, kunde de gripas i anslutning till en fastighet på Björkgatan, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen.

Det är oklart vad de tre männen klottrat på byggnaderna. Trion i åldrarna 18 ,24 och 28 år, greps av polis och fördes till arresten för tillnyktring.

– De var berusade vid tillfället och misstänks för skadegörelse genom klotter. Det är ett sådant onödigt brott, som bara kostar en massa pengar att tvätta bort, säger Nils Norling.

Ett tiotal fasader blev nedklottrade, men det är inte omöjligt att fler byggnader utsatts för skadegörelse tror Nils Norling.

– Ser man att fler fasader har klottrats ner i området bör man kontakta polisen. Det kan mycket väl vara samma gärningspersoner som då kan knytas till fler brott.

Publicerad 14 March 2019 13:18