Bröderna Daniel och Marcus Pode ser fram emot säsongsstart med IFK Klagshamn.

Bröderna Daniel och Marcus Pode ser fram emot säsongsstart med IFK Klagshamn. Foto: Markus Celander

Fotboll: Division 4 är bara delmål 1 för bröderna Pode

"Vårt engagemang i IFK Klagshamn är på längre sikt"

KLAGSHAMN.

IFK Klagshamn har förstärkt herrtruppen till denna säsong med bland andra Marcus Pode, som spelade allsvenskt i fjol. "Vår målsättning är avancemang till division 4 i år, men det handlar inte bara om i år – mitt och Mackans engagemang i klubben är på längre sikt", säger tränaren Daniel Pode.

Av
Markus Celander

Efter en tid i FC Rosengård återvände Daniel Pode till IFK Klagshamn inför förra säsongen. Laget slutade tabellfemma.

– Redan i höstas började vi förbereda för att gå upp i division 4 i år, säger han.

"Mackan har en mer defensiv roll nu"

Bland förstärkningarna finns hans bror Marcus Pode, som spelade allsvenskt med Trelleborgs FF i fjol. När hans kontrakt med TFF gick ut fick han några erbjudanden från andra klubbar på elitnivå, men kände 33 år gammal att det räckte. Efter att ha varit fotbollsspelare på heltid i 15 år är det nu "vanligt" jobb på arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborg, familjeliv och division 5-fotboll med IFK Klagshamn som gäller.

– Det här är roligt, att vara här med brorsan, säger Marcus Pode.

Han har varit med i ett antal försäsongsmatcher men har bara gjort ett mål på dessa. Låter lite för en som spelade anfallare i Allsvenskan så sent som i fjol, men Daniel Pode förklarar att Marcus roll är annorlunda nu.

– Mackan har en mer defensiv roll nu, längre bak i banan. Med sin erfarenhet ska han styra upp laget. Det här handlar ju om att laget ska utvecklas, inte om att Mackan ska ligga längst fram och ösa in mål.

Marcus Podes erfarenhet från klubbar som Malmö FF, Nordsjälland, Mjällby, Örebro och två rundor i Trelleborgs FF väntas betyda mycket för IFK Klagshamn insatser på planen i år, men Daniel Pode betonar att deras engagemang i klubben är tänkt att vara på längre sikt.

– Vår målsättning är en helhetslösning där Mackan även ingår i tränarteamet tillsammans med mig och Mattias Holm och även arbetar med klubbens ungdomslag. Vi räknar med att det ska märkas att ha Mackan på planen, men även utan honom hade vi siktat på att gå upp i år.

Publicerad 12 March 2019 13:19