Genrebild.

Genrebild. Foto: Mostphotos.com

Förvirrad man gick in i tågtunnel – söktes upp av polishund

Tågtrafiken stoppades i natt

MALMÖ. Tågtrafiken fick under natten stoppas helt i Citytunneln efter att en man gått in i tunnel och fortsatt att vandra vid spåren. Han kunde hittas av en hundpatrull och då upptäcktes att mannen hade ett sjukhusband runt handleden från ett danskt sjukhus.

Av
Andreas Holm

– Trafikverket larmade oss efter att de sett att en person gått in i tunneln i södergående riktning. Vi skickade dit flera patruller, bland annat en hundpatrull, säger Evelina Olsson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Klockan 02.26 begärdes ett tågstopp i båda riktningarna i Citytunneln. Fem minuter senare kunde polishund söka upp mannen.

– Han hittades 600 meter in i tunneln, mellan Malmö central och Triangeln, säger Evelina Olsson.

Mannen, som är i 20-årsåldern, uppträdde förvirrat när polisen hittade honom. På hans handled fanns även ett sjukhusband från ett danskt sjukhus. Omgående togs kontakt med dansk polis för att få mer information om mannen, men några uppgifter om att mannen fått vård på sjukhus eller anmälts saknad, hade inte polisen.

– Han har ett svenskt personnummer, men danska polisen hittade inte några träffar på honom. Han fördes under natten till sjukhus i Malmö, säger Evelina Olsson.

Det är i nuläget oklart varför mannen gick in i tunneln. Han misstänks nu för olovligt beträdande av spårområde för järnväg.

Publicerad 12 March 2019 07:55