Pojken misstänks för tre rån och ett rånförsök sedan i julas.

Pojken misstänks för tre rån och ett rånförsök sedan i julas. Foto: Mostphotos.com

17-åring misstänks ligga bakom flera personrån

Begärs häktad av "särskilda skäl"

MALMÖ. En 17-årig pojke misstänks ligga bakom flera rån i Malmö. Pojken greps vid en busshållplats i helgen och har nu begärts häktad.

Det var i lördags kväll som två pojkar kom gående på Östra Skrävlinge byväg när en person kom fram och hotade dem. Den ena pojken tvingades lämna ifrån sig sin mobiltelefon. Personen ska även ha försökt att råna den andra pojken men misslyckades.

Kort därpå kunde polisen gripa en misstänkt 17-åring som stod vid en busshållplats. När polisen sökte igenom hans kläder hittade de mobiltelefon som pojken nyss blivit rånad på.

– Vi skickade omgående dit flera patruller och kunde tack vare bra signalement hitta rånaren, har polisens presstalesperson Nils Norling tidigare sagt till Lokaltidningen.

Sent på lördagskvällen beslutade åklagaren att anhålla pojken för ett fall av rån och ett fall av rånförsök den aktuella kvällen. Men enligt åklagaren finns det bevisning som tyder på att 17-åringen begått fler brott i Malmö.

Enligt en häktningsframställan som lämnats in till tingsrätten misstänks han även för ett rån på Falsterbogatan den 24 februari och ett rån på Ystadvägen den 20 december i fjor.

Att minderåriga häktas hör inte till vanligheterna, men enligt åklagaren föreligger det "särskilda skäl" att hålla pojken frihetsberövad. Risken för att han fortsätter begå brott om han är på fri fot anses överhängande.

Publicerad 12 March 2019 15:27