Nu har ett nytt lag startat i Slottsstaden.

Nu har ett nytt lag startat i Slottsstaden. Foto: Skånes innebandyförening

Stor satsning på tjejer resulterade i ett nytt lag

"Jättebra med draghjälp"

MALMÖ.

Skånes innebandyförbunds stora satsning att få fler tjejer att utöva sporten har lett till att Malmö FBC nu har startat ett nytt tjejlag. Förhoppningen är att kunna starta ännu fler.

Som Lokaltidningen tidigare har skrivit om gör Skånes innebandyförening just nu en stor satsning på att locka tjejer att spela innebandy. Fokus ligger på lågstadieelever. Malmö FBC är en av de föreningar som har bett Skånes innebandyförening om hjälp.

Efter ett skolbesök av Skånes innebandyförening får tjejerna prova på sporten gratis hos de aktuella föreningarna. Något som har resulterat i att Malmö FBC nu har startat en ny tjejlag på Slottsstadens skola.

–Det är superkul, vi behöver fler tjejer, säger Mikael Jeppsson, klubbchef i Malmö FBC.

– Vi gjorde själva ett försök i höstas med att locka tjejer, men lyckades inte riktigt med det. Så det har varit jättebra med draghjälp.

Träningen är för tjejer 7–9 år, på tisdagar klockan 18.30-19.30. Förhoppningen hos Malmö FBC är att så småningom starta fler lag.

– Nästa plan är att sätta igång verksamheten på Lorensborgsskolan, med både tjej-- och killag. Vi har även andra skolor i sikte. Vi vill växa, men växa i rätt takt. Ofta får man ihop 20 killar på en gång, medan man man får ha lite tålamod för att få ihop ett tjejlag, ofta tat det lite längre tid, säger Mikael Jeppsson.

Publicerad 11 March 2019 15:26