Filip Bozovic.

Filip Bozovic. Foto: Markus Celander

"Wild Kids var tufft men roligt"

Filip från Bunkeflostrand är ute på vildmarksäventyr i teve

BUNKEFLOSTRAND.

Sedan några veckor kan man följa Filip Bozovics äventyr i det populära barnprogrammet Wild Kids på Barnkanalen. "Jag har alltid följt programmet och gillar det verkligen. Men det var faktiskt ännu roligare att vara med än vad jag trodde", säger tolvåringen från Bunkeflostrand.

Av
Markus Celander

Avsnitten spelades in under två veckor i augusti förra året i Järvsös vildmark i Hälsingland. Barnen tillhörde olika lag, Björnarna och Lejonen, som tävlade mot varandra. Vildmarkslivet var en ny erfarenhet för då elvaårige Filip.

– Vårt lag bodde i ett båthus och fick tvätta oss i sjön, och frös vi när vi gått och lagt oss på kvällen så var där ingen värme, utan man fick ta på sig en jacka. Och tävlingarna var tuffa, man fick ge 110 procent.

Barnen hade inte heller någon kontakt med sina föräldrar, men det var inget problem för Filip Bozovic.

– Man fick snabbt vänner, och jag älskar att tävla.

Pappa Slavi Bozovic påpekar att han och Filips mamma kände sig trygga med att ha sonen på egen hand 90 mil norrut.

– Vi träffade folket från Svt och fick ett bra intryck. Däruppe fanns alltid många vuxna i närheten, tre sjuksköterskor som täckte dygnets alla timmar, och en vuxen fanns alltid med hos barnen på natten.

Filip var en av 8000 barn som sökte till programmet. Efter några gallringar med intervjuer och tester av det fysiska och psykiska ringde till slut programledaren Carolina Klüft upp Filip och sa till honom att han var med.

– Jag blev helt paff, men visste inte vem hon var mer än att hon var programledare. Sedan berättade pappa att hon varit friidrottsstjärna och visade bilder av henne från tävlingar.

Filip Bozovic håller fortfarande kontakt med de övriga barnen från Wild Kids via sociala medier.

Vad tar du med dig från ditt vildmarksäventyr?

– Vänskapen. Jag trodde inte att det skulle bli så lätt att få nya vänner så fort. Och så förstod jag att bättre uppskatta det jag har hemma, att kunna ta en dusch och gå ut och käka.

Wild Kids sänds på Barnkanalen på fredagar klockan 19.30 och på Svt Play på fredagar från klockan 6 till och med den 8 mars. Det vinnande laget får åka till Sydafrika.

Publicerad 12 February 2019 15:08