Safet Velic, Amir Majzoub och Fadil Mourad är själva unga vuxna.

Safet Velic, Amir Majzoub och Fadil Mourad är själva unga vuxna. Foto: Åse-Marie Nilsson

Unga Lindängenbor ordnade jobbmässa för unga

17 aktörer på plats

MALMÖ.

Några unga Lindängenbor ordnade områdets kanske första jobbmässa för unga. Mässan var tänkt som en inspiration och väg till arbete. På plats fanns 17 aktörer redo att mingla med potentiella arbetstagare.

Amir Majzoub, Safet Velic och Fadil Mourad är initiativtagare till jobbmässan, som vänder sig till unga mellan 15 och 25 år.

– Det skrivs så mycket negativt om Lindängen och vi vill visa en annan sida av området, säger Safet Velic.

Mässan har arrangerats i samarbete med många olika aktörer på Lindängen, bland annat fastighetsägarna Stena, Victoria Park och Trianon. 17 olika företag, föreningar och dylikt har kommit till mässan, för informera om jobb och praktikplatser.

– Vi anställer till exempel publikvärdar. Man ska ha erfarenhet av servicejobb, ha fyllt 18 år och vara en öppen person som lätt får kontakt med människor. Personligheten är viktig, så man måste inte ha ett jättelångt cv utan kan själv påverka möjligheten at få jobb hos oss. Vi tycker att det är viktigt att många olika slags människor jobbar hos oss, säger Anna Novovic, konstnärlig ledare för Sommarscen Malmö.

Zhrehrezad Mama och Ranya Fakri, båda 15 år, är på mässan för att se om de kan få ett sommarjobb.

– Det är svårt att hitta jobb, förhoppningsvis blir det lättare här. Jag skulle kunna tänka mig att jobba på ett hunddagis eller på restaurang, säger Ranya Fakri.

Om mässan blir lyckad så kan det säkert bli fler arrangemang, utlovar initiativtagarna.

– Det behöver inte vara en jobbmässa utan det kan vara något annat, säger Safet Velic.

Och redan nästa vecka öppnar en ny mötesplats med aktiviteter för unga mellan 18 och 25 år, på Koralgatan. Bakom initiativet står Unga vuxna på Röda korset

–Det finns inga ställen för unga här. Vi vill arbeta förebyggande för att ge unga en meningsfull fritid. Annars hänger man ute och då blir det problem, säger Fadil Mourad på Unga vuxna.

Publicerad 08 February 2019 11:16