70-åringen klarade sig utan livshotande skador.

70-åringen klarade sig utan livshotande skador. Genrebild: MOSTPHOTOS

70-åring hölls fången och torterades i sju timmar

Misstänkt anhållen för mordförsök och rån

MALMÖ.

I sju timmar hölls mannen i 70-årsåldern fången i sin lägenhet och utsattes för misshandel. Nu sitter en misstänkt anhållen för mordförsök, rån och olaga frihetsberövande. Den utsatta 70-åringen har kunnat förhöras av polisen efter händelsen.

Av
ANDERS G BERGQUIST

En man i 40-årsåldern sitter anhållen för det mycket brutala rånet, som inträffade natten till onsdagen i en lägenhet i Malmö.

– Det var vid 22.30-tiden som han misstänks ha ringt på den äldre mannens lägenhetsdörr. De har någon form av relation och den äldre mannen släppte in honom, berättar Jimmy Modin som är pressinformatör vid Malmöpolisen.

När den misstänkte gärningsmannen blivit insläppt började skräcktimmarna för 70-åringen.

– Han blev hindrad att lämna lägenheten och först vid femtiden på morgonen kunde han slå larm, berättar Jimmy Modin.

– Även om de fysiska skadorna enligt min kännedom inte var jätteallvarliga så har våldet varit så allvarligt att det rubriceras som mordförsök. Vi har kunnat hålla förhör med målsäganden, men jag kan inte säga något om hur han mår, säger Jimmy Modin.

Målsäganden har tvingats att lämna ifrån sig ägodelar och därför rubriceras brottet som rån. Något skjutvapen har inte använts vid rånet, men det är oklart om rånaren haft andra tillhyggen.

Det var efter att 70-åringen förhörts som det kom fram uppgifter som pekade mot mannen i 40-årsåldern. Polisen håller för närvarande på att säkra bevis inför en eventuell häktningsförhandling som sannolikt kommer att hållas i helgen.

Publicerad 08 February 2019 00:00