Fouad Bachirou.

Fouad Bachirou. Foto: Creative Commins/Tontastic

Önskebesked för supportrarna: Bachirou stannar i Malmö FF

"Måste betyda att jag har gjort någonting bra"

MALMÖ.

Flyttryktena är över åtminstone tillfälligt – Malmö FF förlänger nu med Fouad Bachirou. Mittfältarens nya kontrakt sträcker sig till och med 2022.

Av
Markus Celander

Den 28-årige centrala mittfältaren Fouad Bachirou föddes i Frankrike och fick sin fotbollsutbildning i Paris Saint-Germain FCs akademi. Efter spel i Greenock Morton FC i Skottland och Östersunds FK tog han klivet till Malmö FF i januari 2018.

Under debutsäsongen i MFF-tröjan etablerade han sig snabbt som en viktig kugge på mittfältet och hjälpte bland annat föreningen till gruppspel och därefter vidare till sextondelsfinal i UEFA Europa League.

– Jag är glad och stolt över att förlänga kontraktet. Att klubben visar sådan uppskattning och vill förlänga med mig redan efter ett år måste betyda att jag har gjort någonting bra. MFF är en passionerad klubb som siktar högt i alla tävlingar. Personligen är det något som driver mig, säger Fouad Bachirou på klubbens hemsida.

Sportchef Daniel Andersson är nöjd över att Bachirou stannar inför den spännande säsongen med stormatch i Europa League mot Chelsea närmast på programmet.

– Under hösten visade Fouad vilken hög klass han håller även mot bra motstånd i Europa. I mina ögon är han en komplett spelare som är duktig både i duellspelet och med bollen. I vårt system spelar han ofta i balansrollen och är viktig för vår speluppbyggnad. Vi är väldigt nöjda med att ha förlängt hans avtal med Malmö FF.

Även danske backen Lasse Nielsen förlänger med MFF till och med 2021.

Publicerad 07 February 2019 11:35