Salon Bar Deco har blivit en stor framgång.

Salon Bar Deco har blivit en stor framgång. Foto: Spegeln

Högt tryck på Bar Deco – Spegeln öppnar en ny barsalong

"Man kan gå på bio själv men ändå dela upplevelsen"

MALMÖ.

Trycket på Spegelns Bar Deco är så högt att nu öppnar biografen ännu en barsalong. Men den kommer att vara i en lite annan stöpning.

– Det blir en annan grej än Bar Deco, för vi vill ha kvar den som en unik företeelse, med fokus på eventvisningar. Man kan gå på bio själv men ändå dela upplevelsen i rummet, säger Pernilla Nilsson, verksamhetschef på Spegeln.

År 2015 öppnade Spegeln Salong Bar Deco, med Art deco-inredning, där besökarna kan äta och dricka till filmen. Inne i salongen, som har 30 platser, finns även en bar som är bemannad under filmvisningarna. Salongen har blivit en succé och nu ska ytterligare en av biografens salonger byggas om till en serverad salong.

– Vi flirtar lite med en amerikansk företeelse som heter Alamo Drafthouse Cinema. Istället för à la carte, som i Bar Deco, erbjuds en delikatesslåda och vin, öl och alkoholfritt. Man kan förbeställa direkt på nätet fram till två dagar innan föreställningen, säger Pernilla Nilsson.

Till skillnad från Bar Deco kommer inte hela salongen att göras om, utan biostolarna får stå kvar. Varannan rad tas bort och där placeras ett avlångt barbord. Det kommer även att finnas en bar inne i salongen. Akustiken ska förbättras.

– Det kommer till exempel att bli draperier på väggarna för att förbättra ljudbilden samt få en varmare känsla i salongen, säger Pernilla Nilsson.

Vad salongen, som ska stå klar den 15 februari, ska heta är inte klart. I dag heter den Camera och det nya namnet ska helst börja på bokstaven c.

– Vi får ta hjälp av våra besökare. Ett förslag var Carmencita, det kanske är en bubblare, säger Pernilla Nilsson.

Publicerad 20 January 2019 07:30