"Det ska ha hittats minst två brännmärken på hundens mage som man misstänker har gjorts med glödande cigaretter2, säger Eva-Gun Westford, presstalesperson vid Malmöpolisen. Foto: Mostphotos.com

Hund torterades med cigaretter under inbrott

"Det ska ha hittats minst två brännmärken på hundens mage"

MALMÖ. I början av året utsattes ett äldre par i västra Malmö för ett inbrott. I samband med inbrotten stals värdefulla smycken. Parets hund utsattes även för ett brutalt djurplågeri då tjuvarna brännskadade hunden.

Av
Andreas Holm

– Det ska ha hittats minst två brännmärken på hundens mage som man misstänker har gjorts med glödande cigaretter, säger Eva-Gun Westford, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Händelsen ägde rum den 4 januari i närheten av stadsdelen Bellevue. Okända gärningspersoner bröt upp ett fönster in till bostaden. Där ska sedan tjuvarna länsat parets bostad på värdefulla smycken – allt till ett värde av 100 000 kronor.

– När brottet först anmäldes hade de ingen aning om vad som hänt med hunden. Det uppdagades senare att den utsatts för djurplågeri i samband med inbrottet, vilket mannen i familjen nu polisanmält, säger Eva-Gun Westford.

Det är enligt polisen oklart hur hunden mår idag eller om den behövt få vård för sina skador.

Publicerad 15 January 2019 06:30