En man i 25-årsåldern stoppades av polis. Det visade sig att han saknade både körkort och bilbälte. Han misstänks även för drograttfylleri.

En man i 25-årsåldern stoppades av polis. Det visade sig att han saknade både körkort och bilbälte. Han misstänks även för drograttfylleri. Foto: Mostphotos.com

Misstänkt drograttfull körde bil utan körkort

Stoppades i en poliskontroll utan bilbälte

MALMÖ. Mannen i 25-årsåldern körde omkring med vare sig bilbälte eller giltigt körkort. När han stoppades i en poliskontroll visade han ett falskt körkort och uppvisade tecken att vara påverkad.

Av
Andreas Holm

Det var under onsdagskvällen vid 19.30-tiden som mannen stoppades av polis i en fordonskontroll på Stenåldersgatan i Fosie.

– Han hade inget giltigt körkort och det han visade patrullen misstänkts vara förfalskat. Mannen hade heller inget bilbälte på sig och visade tecken att vara påverkad av någon form av droger, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Föraren medtogs för vidare provtagning och det är i nuläget oklart vad resultatet blev. Han misstänks nu för drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk, grov olovlig körning och behörighetsmissbruk, då han misstänks ha visat falskt körkort.

Publicerad 11 January 2019 06:00